Door: Categorie├źn: Ochtendmix

Gisteren werd er door Mark Rutte en Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie gehouden. Daarin werd medegedeeld dat de lockdown zoals we die nu kennen actief blijft tot in ieder geval 2 maart. Voor de avondklok is opnieuw advies gevraagd bij het OMT, of deze ook word verlengt is op dit moment nog niet duidelijk.

Willem van den Beld sprak met burgemeester Tanja Haseloop over de persconferentie. Veel mensen hebben aangegeven niet blij te zijn met de verlening van deze maatregelen. De burgemeester geeft aan dat ze afgelopen week ook een brief heeft ontvangen van een kapper dat het water hun aan de lippen staat.

Vanaf aankomende week mogen de basisscholen en de kinderopvang wel weer open. De burgemeester is blij dat dit wel weer mogelijk is. Dat is goed voor de kinderen en ook zeker voor de ouders. Aan de opening van de scholen zijn wel strenge regels verbonden. Bij een positief getest kind moet bijvoorbeeld de gehele school weer dicht.

Ook de winkels mogen weer open voor het afhalen van spullen. Ook hieraan zijn wederom strenge regels verbonden. Zo moet er bijvoorbeeld minimaal 4 uur zitten tussen bestelling en ophalen, dit om te voorkomen dat mensen weer voor hun plezier gaan winkelen.

Het hele gesprek tussen Willem van den Beld en burgemeester Tanja Haseloop kun je hieronder terugluisteren: