Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending zal de Frans van Varik te horen zijn, met hem praat ik over de Nederlandse Clubkampioenschappen Wielrennen. Op zaterdag 2 oktober zullen de wielerclubs uit heel Nederland strijden om de nationale titels voor ploegen tijdrijden. Met Frans praat ik over de voorbereidingen, de locatie van dit Nationale Kampioenschap wat door Wielervereniging De IJsselstreek georganiseerd wordt.

Robert Leferink zal in dit uur namens Stichting Circuit Oldebroek te horen zijn, zaterdag 16 oktober dan zullen erop circuit “De Bargen” op ’t Loo – Oldebroek de KNMV ONK Solo Motocross worden verreden. Met Robert praten wij over welke klassen er op deze zaterdag op het circuit ontvangen worden. Hoe de voorbereidingen verlopen, het laatst en actuele nieuws vernemen wij van hem.

Evert van ‘t IJssel had maar één telefoontje nodig en het werd snel duidelijk dat Henry Sprong zeker plaats wou nemen voor de camera om zijn verhaal te doen over Keizersveld. Sprong die geboren is in Zwolle in het ziekenhuis en daarna werd Heerde zijn vaste woonplaats. Hij kijkt terug naar een zeer mooie tijd als we het hebben op Keizersveld. Als driejarige zat Sprong al op de motor en begon ven later op een eigen gebouwde crossmotor. De vader en opa van Henry waren de drijvende krachten “want anders was ik zeker niet zover gekomen”. Het begon allemaal bij de Schaapskooi waar de motorcrossvereniging in Heerde altijd de clubwedstrijden verreden. Maar Keizersveld kwam daarna ook snel in beeld en kwam Sprong aan de start met zijn Honda 80cc. Prijzenrijders was hij in die tijd nog niet maar plezier stond voorop. Ook werden alle andere regio banen aangedaan door de inmiddels 49-jarige waar je heel veel kon leren. Later werd het serieuzer voor Sprong die samen met zijn vader begon om fysiek sterker te worden. Er kwam een moment dat Henry een splinternieuwe crossmotor ter beschikking kreeg en gelijk in de nationale 250cc klasse onder de vlag van de K.N.M.V. van start ging. Later kwam hij ook nog uit in de intersklasse en waar hij het op moest nemen tegen de sterksten van Nederland. In 1994 viel het doek voor hem, want Henry moest door blessureleed nood gedwongen stoppen. Henry had nog veel meer te vertellen dus luister naar het complete verhaal wat wij voor u hebben bij Sportief Zijn Zeker Weten.