Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Voor het item De Tijd van Toen op Keizersveld ging Evert van ’t IJssel in gesprek met Freddy Lindeboom. Dirk Jan Grootkarzijn sprak met de wethouder van de Gemeente Oldebroek Bob Bergkamp en bracht een bezoek aan de ploegleider van het Allinq-Krush IJsselstreek wielerteam.

Met de wethouder van Oldebroek Bob Bergkamp wordt ieder kwartaal gesproken over de ontwikkelingen in de sport, in deze uitzending komen diverse onderwerpen voorbij van voetbal naar zwemmen en het sportakkoord Oldebroek. De ploegleider van het Wielerteam van Wieler Vereniging de IJsselstreek Marc Zonnebelt verteld ons over de voorbereidingen van het komend seizoen. De ploeg heeft niet stil gezeten en is versterkt en heeft op dit moment de trainingen weer hervat.

Evert van ‘t IJssel ging over het Keizersveld in gesprek met Freddie van Lindeboom, die in de volksmond vaak als Fred wordt aangesproken. Evert sprak met hem over zijn belevenissen als vlaggenist.

Na een paar keer heen en weer bellen met Fred Lindeboom spreken we samen af om samen naar het circuit van Keizersveld te rijden. U zou haast denken wie is deze man eigenlijk, nou Lindeboom was namelijk een jaar of zestien toen hij voor het eerst het circuit bezocht. Hij is daar min of meer gekomen door zijn broer maar ook doordat bij hem in de start een motorcrosser woonde, ondertekende Henk Mulder. Mulder trok in die tijd veel op met Addie Kalf en zijn beiden nog steeds vrienden. Fred was eigenlijk in eerste instantie een toeschouwer en fan van Mulder maar werd later benaderd door een van de bestuursleden van de motorcrossclub. Hem werd gevraagd als hij wou vlaggen op een bepaalde post en was het volmondig ja, want de rijders moesten toch wel veilig over het circuit heen kunnen rijden.

‘Ik kreeg een korte uitleg en daarna de gele vlag in mijn handen gedrukt’, en kon dit allemaal in die tijd laat Lindeboom weten. Tegenwoordig moet je echt een cursus volgen en zijn de veiligheidseisen wel flink aangescherpt vergeleken bij vroeger. De geboren Wezeper heeft dit ondervonden op circuit ‘De Bargen’ waar hij ook als vlaggenist heeft gediend. Maar Fred wilde eigenlijk meer en dat was zelf eens op een crossmotor stappen. En ja hoor hij kreeg de kans om op de machine te stappen van Henk Mulder maar hoe dat allemaal afliep dat hoort u uit de mond van Fred Lindeboom zelf. Ook zag Lindeboom iemand met een stok op een crosser gooien, en dacht wat gebeurd er nu. Inmiddels woont Lindeboom in Oldebroek en vroegen wij hem ook als hij na Keizersveld ook nog altijd bij de motorcross betrokken is gebleven.