Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending staat de motocross uit “De Tijd van Toen op Keizersveld” centraal. Evert van ’t IJssel sprak met twee motocrossers en ging met hen terug naar een bijzondere tijd in de lokale motocross geschiedenis.

Evert van ‘t IJssel ging in gesprek met oud motorcrosser Hendrie van ‘t Ende (55) die op jonge leeftijd Keizersveld heeft mee gemaakt. Al eerder hebben we het verhaal gehoord van zijn een jaar jongere broer Freddie die ook uit een volwaardige crossfamilie kwam. Van ‘t Ende was een slim mannetje en hield eigenlijk niet van lopen naar de baan maar reed via een pad rijdend met zijn motor naar het circuit wat niet altijd in dank werd afgenomen. Op Keizersveld was Hendrie actief in de 80cc klasse 125cc,250cc en 500cc klasse wat hem prima afging. Het ging soms op het scherps van de snede tussen hem en zijn broertje die elk spoortje wel kende in het Veluwse zand. Vorige week was hij al te horen en te zien op Locourant en op de Facebook pagina in de tijd van toen op Keizersveld maar nu ook compleet zijn verhaal in het radioprogramma Sportief Zijn Zeker Weten.

Er werd ook koers gezet richting Hattem waar Eef van de Gronde(72) in een klein knus huisje woont. Bij aankomst staat de oud motorcrosser Evert van ‘t IJssel al op te wachten en liggen bij binnenkomst de fotoboeken al op tafel. Van de Gronde zat als twaalfjarige al rond te scheuren op een bromfiets op een illegaal crossbaantje maar was later te zien op circuit Keizersveld maar dan op een crossmotor. Eef laat heel wat namen passeren waar hij in die tijd mee heeft gereden. Het circuit was klein maar wat hebben we daar een plezier gehad en zien we zijn ogen glunderen. Het sleutelen aan de motor duurde soms tot midden in de nacht want er moest gereden worden. Van de Gronde heeft op verschillen merken gereden met verschillende Pk’s waar hij zich prima mee kon redden. Als we met hem over de belangstelling hebben op Keizersveld dan is hij vol lof, omdat er altijd veel publiek was en waardeerde hij ook het bestuur wat hoe dan ook probeerde er iets moois van te maken voor alle rijders. Maar Eef heeft nog veel meer te vertellen.