Door: Categorieën: Aan tafel met...

NPV1-300x300Op donderdag 10 december om 19.00 uur staat de Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Oldebroek centraal bij Aan Tafel Met op LocoFM. Nia van den Bosch gaat in gesprek met Karin Kreuger over de werkzaamheden van de vereniging. Ook specifiek toegespitst op de plaatselijke omstandigheden. De NPV is een landelijk werkzame organisatie die zich al 30 jaar inzet voor de zorg voor het leven. De NPV gelooft dat het leven beschermwaardig is en dat het leven alleen kan worden beschermd door solidariteit en zorgzaamheid.

De beschermwaardigheid van het menselijk leven is in Nederland niet langer vanzelfsprekend. Zo zijn abortus en euthanasie geaccepteerde verschijnselen in onze samenleving. Ook komen er steeds meer behandelingen, zoals xenotransplantatie en experimenten met embryo’s, waar vanuit christelijk oogpunt vraagtekens bij te zetten zijn.

De NPV wil tegenwicht bieden tegen dergelijke ontwikkelingen. Dat doet de NPV door op te treden als spreekbuis en belangenbehartiger van mensen die vanuit hun levensovertuiging het menselijk leven zien als gave van God. Daarbij laat de NPV zich inspireren door Gods Woord, de Bijbel.