Maandagavond 28 mei is tussen 20.00 en 21.00 uur het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. In de deze uitzending praten wij over diverse sporten. In dit uur is er aandacht NK Skeeleren, de Motor vierdaagse en Motocross. Presentator Dirk Jan Grootkarzijn gaat met sporters, bestuurders, in gesprek over de diverse sporten en activiteiten.

In dit uur horen wij Hans van de Wetering, hij is in Waarland bij het NK 40+ Inline Skaten Nederlands Kampioen geworden. Een mooie prestatie voor de inwoner van ’t Noordeinde die wederom op de hoogste trede van het podium bij het Nederlands Kampioenschap stond.

Met Henk van Hattem praten wij over een bijzonder vierdaagse, de motorvierdaagse die deze week in Oldebroek plaats vind. Van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni. Men vertrekt iedere avond rond 18.30 bij het Zuiderzee Café aan de Zuiderzeestraatweg 143 in Oldebroek. In dit uur zal Henk dit initiatief toe lichten.

Met Evert van ’t IJssel nemen wij het laatste nieuws van de motocross door. Er staat een vol programma voor motorcrossorganisatie in Den Dungen. In het weekend van 2 en 3 juni staat het motorcrosses circuit van Den Dungen helemaal in het teken van twee KNMV wedstrijden waarin de punten om het Nederlandse kampioenschap verdeeld zullen worden.

Op zaterdag zullen rijders uit de gemeente Oldebroek in actie komen waaronder Robert Fobbe uit het ’t Loo. De Yamaha rijder zal van start gaan in de 250cc cupklasse en proberen om een goede score te halen. Ruben Kroon uit Hattemerbroek zal alles op alles zetten om zich te kunnen blijven handhaven in de top 5 van de 500cc cupklasse.

Een dag later staat er voor de NK zijspannen een wedstrijd op de rol waarbij de nummer vier van het klassement Jeroen Boeve en Rick Sellis weer een poging zullen doen om het podium te halen.
Cor van Werven heeft ook het nodige werk nog te doen om weer te stijgen in het klassement. De vraag is nog met wie van Werven als bakkenist de wedstrijden in zal gaan. De reden hier van is dat William Juffer nog steeds last heeft van de ziekte van Pfeifer. Al met al dus een druk weekend voor de Oldebroeker crossers.