Door: Categorieën: Algemeen

LocoFM zet wederom een ambitievolle stap richting de toekomst. Na lange onderhandelingen achter de schermen kan de directie van LocoFM melden dat niemand minder dan Rick van Velthuysen het DJ team van LocoFM zal gaan aanvoeren. Rick zal per direct de programma’s van Willem van den Beld gaan overnemen. Vanaf nu hoort u Rick van Velthuysen dus op zaterdag in Match en doordeweeks in de ochtenduren.

“De landelijk afgedwongen stap van lokale publieke omroep naar verplichte streekomroep-vorm maakt dat we als LocoFM onze marktpositie serieus moeten aanvliegen”, aldus interim omroep directeur Bert-Jan Dokter. “We hebben besloten meteen noemenswaardige stappen te zetten. Ik ben echt dolblij dat we een gigant als Rick van Velthuysen hebben kunnen toevoegen aan ons team. Met zijn ervaring en drive kan hij leiding geven aan de verandering van lokale omroep naar een volwaardige regio omroep.”

Rick van Velthuysen (o.a. ex KRO, AVRO, 538, Veronica en winnaar van de Radioring 2014) neemt per direct alle programma’s van Willem van den Beld over. Op zaterdagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur en op maandag t/m donderdag van 08:00 tot 12:00 uur.

“Wij zijn Willem van den Beld dankbaar voor zijn jarenlange inzet, maar behoud van het LocoFM marktaandeel en luisteraars vereisen stevige en merkbare veranderingen. Willem’s zeezender sound programma’s passen helaas niet meer in dat toekomst plaatje. De komende tijd zullen er meer veranderingen worden doorgevoerd onder leiding van Van Velthuysen.” luidt de toelichting van Dokter. “We hebben met Van Velthuysen een kei binnengehaald die onze luisteraars én ons blij gaat maken. Daar ben ik van overtuigd.”

Rick van Velthuysen: “Laat ik er kort over zijn. Het radiobloed pompt door m’n lijf. Zo snel mogelijk je radio afstemmen op LocoFM, dan hoef ik hier niet uit te leggen wat we gaan doen. Dan hóór je wat ik bedoel. Radio spreekt voor zich!”

Vertrekkend DJ Willem van den Beld is meermaals benaderd voor een reactie, maar was niet bereikbaar voor commentaar. Rick van Velthuysen maakt zaterdagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur zijn debuut op LocoFM.