Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. In de deze uitzending van “Sportief Zijn Zeker Weten “ praten wij over diverse sporten. In dit uur gaan wij in gesprek met Rob Boerma over de “Run for the Message”, praten wij met Evert van ’t IJssel over de ontwikkelingen in de Motocross en Mountainbiken. Met Aleid Klompmaker praten wij over zijn nieuwe schaatsploeg en informeren wij de luisteraar over de laatste wedstrijden van de volleybal. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Aanstaande zaterdag vindt in Oldebroek de internationale editie van “Run for the Message” plaats. Een sponsorloop voor Operatie Mobilisatie. Waar dit jaar naast de hardlopers ook de wandelaars actief kunnen zijn. Met Rob Boerma praten wij over dit evenement. Vanaf 16.00 komen de hardlopers in actie aan de Stouwdamsweg in Oldebroek, zij lopen 5 , 7.5 of 10 kilometer. De wandelaars kunnen vanaf 15.00 al starten voor een wandeltocht van 10 kilometer.

Met marathonschaatser Aleid Klompmaker praten wij over het schaatsteam ASQA waar hij het komend seizoen deel van uit zal maken. Van hem horen wij wie er bij het team betrokken is en wat dit beloften team in het komende seizoen gaat schaatsen.

In dit uur hebben wij contact met Evert van ’t IJssel om de laatste ontwikkelingen in de motocross, autocross en het mountainbiken door te nemen. Er waren twee dagen motocross in Arnhem, Ruben Kroon en Dani Heitink waren actief. Evert sprak ook met autocrosser Maarten de Weerd en blikte vooruit op misschien een NK wedstrijd autocross in Oldebroek. Van Evert vernemen wij ook de laatste ontwikkelingen van de wedstrijdkalender van de ATB Vereniging en de prestaties van de jeugd op het Nederlands Kampioenschap Mountainbiken dit weekend in Oldenzaal.

Over de volleybal wedstrijd van de VZK Heren tegen VVH Heren praten wij met Mark Blok. De VZK Dames hebben tegen de VVH Dames gespeeld en Gerran Eibrink zal ons over dit wedstrijdverloop informeren.