Door: Categorie├źn: Willem wordt Wakker

Aankomende zaterdag 21 augustus bestaat het programma Willem wordt Wakker 10 jaar. Op LocoFM vieren we dit feit met een 10 uur durende uitzending van het programma. Tussen 8 uur ’s ochtends en 6 uur ’s avonds hoor je Willem Rietberg bijgestaan door vaste luisteraars van zijn programma. Iedereen die dit heugelijke feit mee wil vieren is op zaterdag 21 augustus vanaf 10:00 van harte uitgenodigd. Uiteraard verwachten we wel van je dat je je houd aan de geldende coronaregels.

In 2009 kwam Willem Rietberg via een ondernemer die hij kende in aanraking met LocoFM. Of hij een keer Nog Altijd Wordt Verteld wilde presenteren, een Christelijk programma op de donderdagavond. Uiteindelijk is hij blijven plakken en werd het met zijn programma PurePraise de Gospelman binnen de omroep.

In 2011 werd de zaterdagochtend opnieuw ingedeeld waarbij Jan Heibrink de uren tussen 8 en 10 presenteerde. Maar het duurde niet lang tot hij tot de conclusie kwam dat hij dat toch niet wilde. Toenmalig programmaleider, Gerrit van der Linde, vroeg Willem of hij tijdelijk de zaterdagochtend wilde presenteren op die uren. Het beviel hem alleen zo goed dat er van het tijdelijke geen sprake meer was.

In 2015 werd het programma, bedoeld als proef, een uurtje langer en startte het programma om 7 uur. Willem merkte dat het programma beter liep met dat uurtje erbij. Sindsdien hoor je elke zaterdag tussen 7 en 10 Willem wordt Wakker. En Willem is van plan dat nog jaren te blijven doen.