Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In de laatste uitzending van 2021 op de maandagavond van Sportief Zijn Zeker Weten praat Dirk Jan Grootkarzijn met de voorzitter van voetbalvereniging VSCO ’61 Ben Schreurs. De geboren Oosterwoldenaar is inmiddels al weer acht jaar voorzitter van de vereniging, met hem blikken wij terug en kijken vooruit naar 2021. De organisator van de wielerwedtrijd De Ster van Zwolle Jan van Ommen zal te horen zijn, de datum van de openings wedstrijd van het seizoen 2021 staat in de agenda. Wij praten met hem over de voorbereidingen.

De tjd van toen op het Keizersveld met Evert van Olst

Evert van ‘t IJssel zocht de afgelopen week Evert van Olst op in zijn woonplaats Hattem. Van Olst was vrijwilliger, zijspancrosser en werd later ook nog bestuurslid van Keizersveld. Hij verteld hoe het allemaal er aan toeging in die tijd en zeker ook over zijn vrijwilligerswerk op circuit Keizersveld, waar je met zijn allen zorgde dat je het gewoon weer goed voor elkaar had. Zelf was hij een gedreven zijspancrosser maar wel op een later leeftijd. Hans Bouwmeester en Henk Tessemaker  waren de twee die Evert van Olst als bakkenist bij hebben gestaan. Eerst waren er een paar zijspannen die aan de start stonden maar het werden er steeds meer. Dan komt er ook een moment dat Evert word benaderd om in het bestuur plaats te nemen en dat waren niet de makkelijkste tijden, zeker gezien dat bekend werd dat het circuit moest verdwijnen. Er komt dus heel wat voorbij en geeft dat alle reden om te luisteren naar van Olst zijn verhaal.