LocoFM is de omroep voor de gemeente Oldebroek en wijde omgeving. Te ontvangen in de ether op 107.2 en 107.6FM en via de kabel op 93.1FM, en uiteraard ook wereldwijd via LocoFM.nl.

Na 2 jaren van voorbereidingen startte LocoFM op 7 november 1992, toen nog Loco Radio. Met een vreemd gevoel in de maag begonnen zo’n 40 medewerkers van Loco hieraan, en nog steeds zijn een aantal van deze 40 medewerkers actief binnen de omroep. In 1995 werd de omroep uitgebreid met LocoTV, mensen uit de gemeente konden nu ook het lokale nieuws op de TV thuis ontvangen.

Inmiddels is de omroep gegroeid tot een mediabedrijf. Het aantal medewerkers is gegroeid van ongeveer 40 naar zo’n 100 medewerkers. Het sinds 2010 gehuurde pand is in 2014 gekocht, allemaal voorbeelden om te zeggen dat het een gezond bedrijf is.

Op LocoFM hoor je vandaag de dag een mix van verschillende programma’s. Ieder programma bediend zijn eigen doelgroep op een eigen manier. Zo zijn er onder ander christelijke, NL-talige en jongerenprogramma’s te horen op de zender.