Nieuws

Nieuws2020-07-13T20:30:31+02:00

In gesprek met Rene van der Heide over de voorlichtingsavond van de brandweer

Onze veiligheid is belangrijk. Dat wisten we al, en door de gebeurtenissen van de afgelopen weken werden we weer eens met de neus op de feiten gedrukt. Het maken van een veilige leefomgeving dat moeten we met elkaar doen, iedereen draagt zijn steentje bij. In onze gemeente kan dat bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een buurt WhatsApp, door extra goed op te letten tijdens een rondje met de hond. Vrijwilligers van sportverenigingen en horecamedewerkers helpen een handje mee door goed volgens de afspraken in de convenanten werken.

[…]

22-9-2020|Infocus|

Sportief Zijn Zeker Weten weer van start

Na ruim een half jaar gaat zaterdag het programma Sportief Zijn Zeker Weten weer van start. Door de corona-maatregelen werden alle wedstrijden afgelast en was er dus ook geen reden meer om het programma te maken. Tot die tijd is door de DJ’s van LocoFM een divers programma gemaakt.

Maar de wedstrijden zijn weer gestart en zaterdag starten de competities weer. Onze verslaggevers zijn beter uitgerust dan ooit, wat ze wellicht liever niet hadden gedaan, maar ze zijn er zeker weten klaar voor. Datzelfde geld voor de presentatoren Eljakim Doorneweerd en Jennifer Zoombelt.

We zijn nog op zoek naar nieuwe presentatoren voor ons programma Sportief Zijn Zeker Weten! Iets voor jou? Mail dan naar diesmer@locomediagroep.nl.

Komende zaterdag hebben we een viertal voetbalwedstrijden met live verslag. WHC speelt vanaf 15:00 uit tegen Balk, Henk Lodewijk en Arnold van Riesen brengen daarvan het verslag uit. Jan van den Bosch zit bij OWIOS die om 14:30 thuis spelen tegen Unicum. Eveneens om 14:30 start VSCO’61 uit tegen FC Horst en Bert Schipper doet verslag van deze wedstrijd. Tot slot spelen de Noord Veluwe Boys thuis tegen VEVO in een wedstrijd die ook om 14:30 begint, Wim Rietberg houd ons hiervan op de hoogte.

Tussen 17:00 en […]

18-9-2020|Sportief zijn zeker Weten|

Jeffrey Koerhuis over wat hij doet en zijn deelname aan Holland got Talent

Jeffrey Koerhuis uit Hattemerbroek is zaterdag te zien als deelnemer van Holland’s got Talent op RTL4. In zijn jeugd zag hij een filmpje van Andre van Duin en sindsdien is Andre een groot inspirator voor Jeffrey.

Tineke Scouten zie ooit tegen hem: “Jij wilt het theatervak in he”, ze zag het in zijn ogen.

Zijn talent laat Jeffrey zaterdag aan heel Nederland zien in Holland’s got Talent. Het programma begint om 20:00 op RTL4.

Luister hier het hele gesprek met Willem van den Beld:

 

17-9-2020|Mannetje van de Radio|

Gasten gezocht voor Aan Tafel Met

Op LocoFM hoor je op donderdagavond vanaf 7 uur doorgaans het programma gepresenteerd door Nia van den Bosch of een gastpresentator. In het programma komen gasten vanuit de kerk en samenleving om te praten over onderwerpen waarbij het geloof centraal staat.

In veel gevallen staan er concerten, samenzangavonden en dergelijke centraal maar door het coronavirus worden er hiervan weinig georganiseerd. Vandaar dat het programma ook enige tijd stil heeft gelegen.

Toch willen we het programma erg graag weer opstarten en zijn daarom op zoek naar gasten die wat te vertellen hebben. Dat hoeft niet te gaan over een concert. Misschien wilt u ook uw blik op het geloof delen.

Het programma duurt een uurtje en voor dat uurtje mag u ook zelf muziek meenemen. Voor meer informatie of aanmelden kunt u mailen naar diesmer@locomediagroep.nl.

16-9-2020|Uncategorized|

Burgemeester Tanja Haseloop over de steekpartij afgelopen weekend

Vanmorgen belde Willem van den Beld in het programma Ochtenmix met burgemeester Tanja Haseloop om bij te praten over het steekincident afgelopen weekend in Wezep.

De burgemeester meldt dat een van de slachtoffers nog in het ziekenhuis verblijft en dat het daar langzaam wat beter mee gaat. De overige slachtoffers verblijven inmiddels weer thuis. Café de Passage werd na het incident door de burgemeester gesloten maar zal vandaag de deuren weer openen. Volgens de burgemeester zijn aan die opening verder geen voorwaarden gesteld.

Wat er vrijdagavond precies is gebeurt is nog niet duidelijk. Heel veel verhalen doen de ronde door Wezep, veel getuigen hebben zich gemeld maar deze zijn nog niet allemaal gehoord. De burgemeester doet nogmaals de oproep om je te melden wanneer je iets hebt gezien. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem.

De 34-jarige Hattemer die van het steekincident wordt verdacht ontkent dat hij er iets mee te maken heeft. Hij word verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling. Hij blijft nog zeker 14 dagen vastzitten.

Tot slot uit burgemeester Tanja Haseloop ook nog haar zorgen wat betreft de opleving van het coronavirus.

Luister hieronder het hele gesprek terug:

10-9-2020|Ochtendmix|

Henk Borgmeijer over 40 jaar speaker bij hardloopwedstrijden

Vanmorgen belde Willem van den Beld met Henk Borgmeijer die 13 september 40 jaar geleden begon als speaker van hardloopwedstrijden. Velen zullen de stem van Henk herkennen maar ook velen kennen hem nog van zijn tijd als badmeester bij Zwembad de Veldkamp.

Luister hier het hele gesprek terug:

9-9-2020|Ochtendmix|

Stichting Vrienden van de Hullen te gast bij Loco Info

Begin jaren tachtig is de Stichting Vrienden van de Hullen opgericht met het doel om de ouderen die in het verzorgingstehuis zaten te vervoeren naar bijvoorbeeld de familie of een ziekenbezoek. Destijds is er een rolstoelbus aangeschaft. Nu bijna 40 jaar later bestaat de rolstoelbus nog altijd en is nog altijd eigendom van de stichting.

Woensdag 9 september zijn Egbert Nagelhort en Kees van de Kamp te gast bij Loco Info om te vertellen over deze stichting. Egbert is voorzitter van de stichting, Kees is ook bestuurslid en al sinds 2007 chauffeur van de bus. In de uitzending wordt terug geblikt op al die jaren. Hoe het initiatief tot stand kwam, hoe de verschuiving naar dagbesteding is gegaan en natuurlijk hoe men alles draaiende houd.

Normaal is een deel van de inkomsten van de oliebollen die op de schapenmarkt worden verkocht. Maar door Corona gaat de schapenmarkt dit jaar niet door. Toch kun je de bekende oliebollen van Henk & Henk wel kopen. Op 16 september worden de oliebollen van 10:00 tot 16:00 verkocht. Als je er zeker van wilt zijn moet je ze vóór die tijd bestellen, want de losse voorraad is beperkt. Aan de verspreide flyer is een bestellijst toegevoegd. […]

8-9-2020|Loco Info|