Nieuws

Nieuws2020-07-13T20:30:31+02:00

Burgemeester Tanja Haseloop over mondkapjes en verzoek COA

Sinds enige tijd is het weer verplicht om op verschillende locaties een mondkapje te dragen. Als we naar de supermarkt gaan, iets moeten regelen op het gemeentehuis en noem maar op. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om zo’n mondkapje te dragen.

Zo kwam de burgemeester afgelopen weekend iemand tegen in de supermarkt die om medische redenen geen mondkapje kan dragen. Tegen de burgemeester zei ze dat ze regelmatig ruzies heeft in de supermarkt omdat ze geen mondkapje draagt. Het lastige is dat mensen snel een mening klaar hebben en iemand zonder mondkapje al snel een ‘wappie’ vinden.

En natuurlijk kan het voorkomen dat er mensen zonder mondkapje zijn die daarvoor geen echte geldige reden hebben. Volgens de burgemeester moeten we er maar vanuit gaan dat wanneer mensen geen mondkapje dragen dat om medische redenen niet kunnen. Daarnaast kun je natuurlijk altijd aan de persoon in kwestie vragen waarom diegene geen mondkapje draagt.

De situatie in Oldebroek is qua naleving van de regels goed. De burgemeester geeft aan dat er bij haar geen meldingen zijn gedaan door politie of handhaving. Ze is blij dat de regels in de gemeente goed worden opgevolgd.

Verder word er ook nog gepraat over een vraag van het […]

6-12-2021|Mannetje van de Radio|

Wekenlang op zoek naar ‘Lapzwans’

Van maandag t/m donderdag kun je in de ochtend meespelen met het spelletje “Wie/wat ben ik?”. Wie of wat het is dat kan van alles zijn. Gedurende de uitzendingen geeft Willem van den Beld aanwijzingen die je naar het juiste antwoord kunnen leiden.

De afgelopen weken was Willem op zoek naar het woord ‘Lapzwans’. Alie Labots wist als eerst het juiste antwoord en won daarmee 2 bonnen ten waarde van 100 euro.

En je kunt gewoon weer meespelen met het spelletje! Luister daarvoor van maandag t/m donderdag in de ochtend tussen 9 en 12 naar LocoFM.

29-11-2021|Mannetje van de Radio|

Wethouder Liesbeth Vos over coronavaccinatie zonder afspraak

Morgen, 18 november 2021, is er in de Gemeente Oldebroek weer de mogelijkheid om je zonder afspraak te laten vaccineren tegen het coronavirus. Willem van den Beld praatte vanmorgen met wethouder Liesbeth Vos over deze mogelijkheid. Ze geeft aan dat het niet alleen gaat om vaccineren, maar men kan zich ook laten informeren over de vaccinatie. Huisartsen hebben contact gehad met de gemeente en maken zich zorgen over de huidige situatie. Verschillende mensen die worden momenteel thuis verzorgd terwijl ze deze zorg eigenlijk in het ziekenhuis zouden moeten krijgen.

Op 18 november kun je terecht in de Zwikmeule in Oldebroek voor informatie of een vaccinatie. Ook op 9 december word die mogelijkheid geboden. Op 30 november en 21 december kun je in Wezep terecht. De exacte locatie hiervoor is momenteel nog niet bekend.

Het hele gesprek met de wethouder is hier terug te luisteren:

17-11-2021|Mannetje van de Radio|

Wethouder Liesbeth Vos over de Dag van de Ondernemer

Vrijdag is het de Dag van de Ondernemer. In de Gemeente Oldebroek was men van plan om deze ondernemers in het zonnetje te zetten. Door de aangescherpte coronamaatrdegelen gaat het georganiseerde ontbijt niet door.

Willem van den Beld belde met wethouder Liesbeth Vos over de Dag van de Ondernemer. Luister hieronder het hele gesprek terug:

16-11-2021|Mannetje van de Radio|

Wethouder Bob Bergkamp en Evert Koldenhof bij Sportief Zijn Zeker Weten

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending praten wij met Wethouder Bob Bergkamp over de ontwikkelingen rondom de sport in de Gemeente Oldebroek. Het laatste nieuws en ontwikkelingen horen wij in deze uitzending. Ook blikken wij terug op het 1e Nederlands Kampioenschap Gravel wat afgelopen zaterdag 13 november onder de vlag van Wielervereniging De IJsselstreek werd verreden. Daarnaast hoort u het laatste nieuws van de Maxi Promo Wintercompetitie waarvan afgelopen zaterdag de 2e wedstrijddag bij de ATB Vereniging Oldebroek werd verreden. Ook hoort u de actualiteit van de motocross.

Evert van ‘t IJssel ging in Gesprek met Evert Koldenhof die niet maar zo naar Keizersveld kwam. Evert Koldenhof geboren en getogen Apeldoorner kwam toen hij zeventien was voor het eerst rijden op het circuit van Keizersveld. Als dertienjarige stapte hij op de crossmotor en dat beviel hem prima. Dat wij met Evert aan de praat zijn gekomen komt doordat oud motorcrosser Dries Scheffer en Koldenhof tijdens een vakantie elkaar naar veertig jaar weer zagen. Een paar weken later zitten we met elkaar aan tafel om […]

15-11-2021|Sportief zijn zeker Weten|

Zwiertje Nagelhout over Sint-Maarten

Het is 11 november, oftewel Sint-Maarten. Zoals elk jaar belde Willem van den Beld met Zwiertje Nagelhout op deze dag. Het advies is om zakjes snoep klaar te maken zodat kinderen niet te lang aan de deur hoeven te staan. Op die manier kan het feest gewoon doorgaan en is het qua corona zo veilig mogelijk.

Daarnaast worden ook de kersttrends nog even doorgenomen.

Het hele gesprek met Zwiertje kun je hier terugluisteren:

11-11-2021|Mannetje van de Radio|

Wethouder Liesbeth Vos over Dag van de Mantelzorg

Vandaag, woensdag 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg. Willem van den Beld sprak in zijn programma met wethouder Liesbeth Vos, zelf ook mantelzorger.

Mantelzorg is over het algemeen iets dat je overkomt, terwijl vrijwilliger in de zorg een eigen keuze is. Dat komt omdat veel mantelzorgers familie of goede bekenden zijn van degene die ze zorg verlenen. Op de Dag van de Mantelzorg worden de mantelzorgers extra in het zonnetje gezet. Echter is ook niet iedere mantelzorger zich bewust van het feit dat hij of zij mantelzorger is.

In de Gemeente Oldebroek konden mensen iemand opgeven die een mantelzorgcompliment verdiende. Iemand die mantelzorg verleend en wel eens in het zonnetje gezet mag worden. Dit jaar zijn er zo’n 700 van die complimenten uitgedeeld, wat een stuk meer is dan een aantal jaren geleden. Op die manier krijgt de gemeente ook een beeld van de hoeveelheid mantelzorg die in de gemeente verleend word. Daarnaast krijgt de gemeente ook meer input op welke manier ze deze mantelzorgers kunnen helpen.

Het hele gesprek met Liesbeth kun je hieronder terugluisteren:

10-11-2021|Algemeen|
Ga naar de bovenkant