Nieuws

Nieuws2020-07-13T20:30:31+02:00

Hendrie van ’t Ende en Eef van de Gronde bij Sportief Zijn Zeker Weten

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending staat de motocross uit “De Tijd van Toen op Keizersveld” centraal. Evert van ’t IJssel sprak met twee motocrossers en ging met hen terug naar een bijzondere tijd in de lokale motocross geschiedenis.

Evert van ‘t IJssel ging in gesprek met oud motorcrosser Hendrie van ‘t Ende (55) die op jonge leeftijd Keizersveld heeft mee gemaakt. Al eerder hebben we het verhaal gehoord van zijn een jaar jongere broer Freddie die ook uit een volwaardige crossfamilie kwam. Van ‘t Ende was een slim mannetje en hield eigenlijk niet van lopen naar de baan maar reed via een pad rijdend met zijn motor naar het circuit wat niet altijd in dank werd afgenomen. Op Keizersveld was Hendrie actief in de 80cc klasse 125cc,250cc en 500cc klasse wat hem prima afging. Het ging soms op het scherps van de snede tussen hem en zijn broertje die elk spoortje wel kende in het Veluwse zand. Vorige week was hij al te horen en te zien […]

12-4-2021|Sportief zijn zeker Weten|

Wethouder Liesbeth Vos over zoektocht naar lokale talenten

De gemeente Oldebroek is op zoek naar lokale talenten. De gemeente werkt hierin samen met Local Talent, zij geven cursussen om je talenten nog beter tot het licht te brengen.

Willem van den Beld belde met wethouder Liesbeth Vos over deze zoektocht. Luister hieronder het gesprek terug.

6-4-2021|Ochtendmix|

Heet van de Naald Show in actie voor Bertina

In de afgelopen maanden kwam ze al regematig voor in de media: Bertina uit Wezep. Een kerngezonde vrouw die werd overvallen door een zeldzame aandoening. Na veel zoeken en puzzelen is er een oplossing. Een behandeling van € 30.000,- niet niet wordt vergoedt door de verzekering. Met al haar vechtlust en overlevingsdrang startte ze zelf een crowdfundingsactie en met een voorlopig succes, € 17.500,- staat er inmiddels op de teller, een prachtig bedrag, maar niet genoeg. Een spontaan initiatief moet gaan zorgen voor een volgend zetje richting de € 30.000,-

Oud klasgenoot en LocoFM-DJ Edgar Kolkman bood enthousiast zijn medewerking aan en daar werd het idee geboren om een extra lange editie van de Heet van de Naald Show te wijden aan Bertina. Luisteraars krijgen de mogelijkheid om te doneren, maar kunnen ook prachtige prijzen winnen, taarten, bossen bloemen en borrelpakketten staan klaar als beloning voor een bijdrage aan de gezondheid van Bertina. Bertina is zelf even aanwezig in de studio om haar verhaal te doen.

Schijt je rijk … in beeld!

De Heet van de Naaldshow is voor deze aflevering uitgeweken naar de BPM Studio’s in Wezep. Via www.locofm.nl is natuurlijk de Heet van de Naald Show te beluisteren, maar ook […]

3-4-2021|Algemeen|

Volleybal, Motocross en NK Mountainbiken bij Sportief Zijn Zeker Weten

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Voor het item De Tijd van Toen op Keizersveld ging Evert van ’t IJssel in gesprek met Gert Berghorst ook sprak hij met de motocrosser Robert Fobbe. Dirk Jan Grootkarzijn sprak met Wim en Martijn Boerendans over de beachvolleybal bij Volleybalvereniging Blauw Wit en met de voorzitter van de ATB Vereniging Oldebroek over het toegekende Nederlandse Kampioenschap Mountainbiken jeugd in 2022.

Evert sprak meet Robert Fobbe die veel heeft getraind in de afgelopen wintermaanden.

De 20-jarige Robert Fobbe woonachtig op ’t Loo heeft de wintermaanden goed besteed door een flinke trainingsstage te ondergaan. Robert die normaal werkzaam is bij zijn vader in het bedrijf als Camper monteur heeft toch de tijd gevonden om tweeënhalve week de uitstap te maken naar Spanje. Dit heeft hem toch wel goed gedaan laat hij weten en zeker. Ook met de begeleiding van Marcel Hartman er bij geeft dit een extra steun in de rug.

De keus voor 2021 is duidelijk bij Robert met maar een doel, om het goed te doen […]

29-3-2021|Uncategorized|

Burgemeester Tanja Haseloop over de persconferentie van 23 maart

Op 23 maart vond er wederom een persconferentie plaats. In deze persconferentie werd alleen een kleine versoepeling van de avondklok aangekondigd. Vanaf 31 maart begint die avondklok een uur later.

Willem van den Beld belde met burgemeester Tanja Haseloop van de gemeente Oldebroek voor haar reactie op de nieuwe maatregelen.

24-3-2021|Uncategorized|

Freddy Lindeboom, Bob Bergkamp en Marco Zonnebelt bij Sportief Zijn Zeker Weten

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Voor het item De Tijd van Toen op Keizersveld ging Evert van ’t IJssel in gesprek met Freddy Lindeboom. Dirk Jan Grootkarzijn sprak met de wethouder van de Gemeente Oldebroek Bob Bergkamp en bracht een bezoek aan de ploegleider van het Allinq-Krush IJsselstreek wielerteam.

Met de wethouder van Oldebroek Bob Bergkamp wordt ieder kwartaal gesproken over de ontwikkelingen in de sport, in deze uitzending komen diverse onderwerpen voorbij van voetbal naar zwemmen en het sportakkoord Oldebroek. De ploegleider van het Wielerteam van Wieler Vereniging de IJsselstreek Marc Zonnebelt verteld ons over de voorbereidingen van het komend seizoen. De ploeg heeft niet stil gezeten en is versterkt en heeft op dit moment de trainingen weer hervat.

Evert van ‘t IJssel ging over het Keizersveld in gesprek met Freddie van Lindeboom, die in de volksmond vaak als Fred wordt aangesproken. Evert sprak met hem over zijn belevenissen als vlaggenist.

Na een paar keer heen en weer bellen met Fred Lindeboom spreken we samen af om samen naar het circuit […]

22-3-2021|Sportief zijn zeker Weten|
Ga naar de bovenkant