Nieuws

Nieuws2020-05-24T12:19:34+00:00

Geert Jan Prins te gast bij LocoFM

Aankomende donderdag zal Geert Jan Prins te gast zijn bij LocoFM in het programma Kennis van Zaken. Hij zal uitleg geven over het door hem opgezette initiatief brandstofreductie Noordoost Nederland. Hierin nemen 25 bedrijven deel uit de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Voor al deze bedrijven geldt dat ze veel brandstof verbruiken en samen willen nadenken over hoe ze dat in de tijd kunnen verminderen.

1-7-2020|Kennis van Zaken|0 Reacties

De laatste Ballistic Brass met Adri en Matthias

Op dinsdag 30 juni rond iets voor 7 startte Adri Berends en Matthias Michelsen hun laatste plaat van Ballistic Brass op LocoFM in. Na 10 jaar lang het wekelijkse programma gepresenteerd te hebben stoppen de heren met het presenteren van het programma.

In 2004 of 2005, de exacte startdatum is niet bekend, is begonnen met het programma Ballistic Brass. Destijds wat verschillende bezettingen gehad maar na een aantal jaren werden Adri en Matthias de vaste presentatoren van het programma. In verband met tijdgebrek werd het steeds moeilijker om het programma voor te bereiden en te presenteren en zodoende zijn de heren tot het besluit gekomen om te stoppen met het programma.

Voorlopig blijft LocoFM op het tijdslot HaFaBra muziek uitzenden. Op de achtergrond word al gepraat over de eventuele opvolging van het programma maar op dit moment is daar nog niets definitiefs over te zeggen.

Het bestuur en de programmaleiding van Loco Media Groep willen Adri en Matthias enorm bedanken voor hun inzet al die jaren.

30-6-2020|Ballistic Brass|0 Reacties

Het geluid na half jaar geraden

Van maandag t/m donderdag krijg je bij Willem van den Beld altijd het geluid te horen. Maar deze keer bleef het geluid wel erg lang staan, namelijk vanaf januari dit jaar.

Bij het geluid maak je kans op een waardebon van Slagerij van Guillik en Houthandel van Gelder. Het maximale bedrag per bon is €200,- en dat bedrag stond ditmaal lange tijd vast.

Sjaak van Ommen en zijn zoon luisteren elke dag naar Loco en ze wisten het zeker. “Je moet er eerst maar tussendoor zien te komen” liet Sjaak weten en dat is ze gelukt.

Hij wist het juiste geluid te raden en won zo tweemaal een cheque van €200,- die hij bij de eerder genoemde bedrijven kan besteden. Namens Loco Media Groep van harte gefeliciteerd met deze prijs!

Het geluid was het open slaan van een boek.

Wil jij ook kans maken op deze prijs? Luister dan morgen weer naar Mannetje van de Radio op LocoFM tussen 9:00 en 12:00. Met morgen weer een nieuw geluid, dus nieuwe kans op prijzen.

Wethouder Liesbeth Vos over de financiële mogelijkheden in de gemeente Oldebroek

De werkloosheid neemt ook in de gemeente Oldebroek toe. Liesbeth Vos neemt in Ochtendmix met Willem van den Beld verschillende mogelijkheden op financieel gebied door.

Landelijk stijgt de werkloosheid, niet alleen voor de volwassenen maar ook gaat het aantal werkplekken voor de jeugd achteruit. In de supermarkt gaat dat nog goed maar in bijvoorbeeld de horeca en op de campings ligt een groot deel stil.

Mensen schromen zich snel om een aanvraag te doen op financieel gebied terwijl de gemeente op diverse gebieden ondersteuning kan bieden. Liesbeth geeft aan dat ze van veel potjes niet wil dat ze leeg raken maar dat dat voor dit potje niet geld.

Luister hier het hele gesprek:

 

16-6-2020|Ochtendmix|0 Reacties

Zaterdag 20 juni KikaFM bij LocoFM en LOE Radio “De Leste”

Oldebroek/Elburg – Op zaterdag 20 juni zal in de ochtend en de middag op radio stations bij de Loco Oldebroek en Loe Elburg nog één keer het geluid van KiKa FM te horen zijn. De afgelopen jaren maakten de omroepen uit Oldebroek en Elburg samen een reportage van deze bijzondere dag, waarbij duizenden een rondje Dellen maakten van het Sportpark de Bovenmolen bij voetbalvereniging OWIOS om geld in te zamelen voor KiKa – Kinderen Kankervrij! De organisatie had aangegeven nog één keer het evenement te organiseren, daarna wordt de Stichting opgeheven.

Bij de programmamakers bleef het enthousiasme om ‘de leste’ editie op een mooie manier af te sluiten. Daarom laten Loco en de Loe op zaterdag 20 juni nog één keer samen het geluid van KiKa FM op de radio horen. In de programma’s zal Toer de Dellen centraal staan. We blikken graag terug met de organisators, vrijwilligers en deelnemers van de afgelopen jaren.

Tevens zal het laatste eindbedrag bekend worden gemaakt. De meeste inschrijvers hebben het inschrijfgeld gedoneerd en er komen nog steeds donaties binnen. Je kunt tot 20 juni doneren op rekeningnummer: IBAN NL 96 RABO 0171 0733 47 t.n.v Stichting Toer de Dellen.

Luister mee op zaterdag 20 juni Kika […]

12-6-2020|Algemeen|0 Reacties

Rouwzorg Riny Uitvaartzorg bij Kennis van Zaken

Donderdag 11 juni is van 17.00 – 18.00 uur, Riny van de Worp weer te gast in het radioprogramma “Kennis van Zaken” bij Loco regioradio. De volgende onderwerpen zullen besproken worden. Binnenkort zal Riny samen met zijn vrouw Janita het gezicht zijn van Rouwzorg Riny. Door de toegenomen werkzaamheden zullen ze er steeds meer samen voor de nabestaanden zijn.

De afscheidskamer in de Hervormde kerk “de Hoeksteen” in Hattemerbroek is in gebruik genomen. Welke mogelijkheden kan de Hoeksteen nog meer bieden bij het verzorgen van een uitvaart?Corona heerst nog steeds, en uitvaarten ondervinden hier nog steeds hinder van. Riny legt uit wat tegenwoordig wel en wat niet kan. Riny heeft een boekje samengesteld met praktische informatie. In dit boekje kunt u ook zelf aangeven wat uw wensen zijn. Tijdens de uitzending zal hij over dit boekje uitleg geven.

[…]

10-6-2020|Kennis van Zaken|0 Reacties

Microfoonschuiven blijven dicht voor Dirk Jan Grootkarzijn en Evert van ´t IJssel

Velen van u hebben zeker op maandagavond wel eens meegeluisterd naar het sportprogramma “ Sportief Zijn Zeker Weten” dat tussen 20.00 uur en 21.00 uur werd uitgezonden op Regioradio Loco FM. Tijdens de uitzendingen kwamen alle facetten van sport voorbij en schoven verschillende gasten aan tafel om over hun passie te vertellen. Presentator Dirk Jan Grootkarzijn en Evert van ´t IJssel zijn de twee drijfkrachten achter het programma, maar door het coronavirus stopte de sportwedstrijden en ook het nieuws rondom de sporters.

[…]

De impact van corona op de samenleving, bezien vanuit de gemeente en het bedrijfsleven

Vanmiddag 8 juni staat de Stichting Noordwest Veluwe Verduurzaamt centraal tijdens een uitzending van “Een hele onderneming” dat van 17:00 tot 19:00 uur te beluisteren is op LocoFM. Het thema van de uitzending is: “De impact van corona op de samenleving, bezien vanuit de gemeente en het bedrijfsleven”.

Aan de radiouitzending werken mee: Geert Jan Prins, initiatiefnemer Noordwest Veluwe Verduurzaamt en adviseur van de Stichting, Tanja Haseloop, burgemeester Gemeente Oldebroek en Ton van der Giessen, CEO van Werven Infra & Recycling.