Nieuws

Nieuws2020-07-13T20:30:31+02:00

Lammert van de Wetering en Bart Wijnne bij Sportief Zijn Zeker Weten

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Deze maandagavond zal er teruggeblikt worden op de wielerwedstrijd De Ster van Zwolle en de Solo Motocross wedstrijden van afgelopen zaterdag verreden bij Stichting Circuit Oldebroek, Dirk Jan Grootkarzijn en Evert van ’t IJssel gaan hierover in gesprek. In deze uitzending zal ook Bart Wijnne van de ATB Vereniging Oldebroek te horen zij. Namens de wedstrijd commissie van deze vereniging zal Bart ons informeren over de Maxi Promo Wintercompetitie voor mountainbikers die zaterdag 23 oktober start op het sportpark bij de ATB Vereniging Oldebroek. Van Evert van ’t IJssel hoort u het gesprek wat hij had over “De Tijd van Toen op Keizersveld” met Lammert van de Wetering.

Lammert van de Wetering was altijd druk op het oude motorcrosscircuit Keizersveld. Lammert die inmiddels 77 jaar is en geboren in Wezep was gelijk bereidt om even zijn verhaal te doen. Van de Wetering was vanaf het begin al te vinden op de baan, in die tijd reden er een paar crossmotoren rond maar kon er ook alles. Daarna werd het drukker en […]

18-10-2021|Sportief zijn zeker Weten|

Dani Heitink, Robert Leferink en Jan van Ommen bij Sportief Zijn Zeker Weten

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Op deze maandagavond zullen Dani Heitink, Robert Leferink en Jan van Ommen te horen zijn bij LocoFM regioradio. Met Jan van Ommen praten wij over de wielerwedstrijd De Ster van Zwolle die zaterdag 16 oktober verreden zal worden. Een wielerklassieker rondom Zwolle. Deze wedstrijd is normaal de openingswedstrijd van het wielerseizoen, dit jaar is het de afsluiter. De laatste editie van deze wielerwedstrijd werd gewonnen door David Dekker. In deze wedstrijd zal het Allinq Krush IJsselstreek aan de start verschijnen, afgelopen week werden zij Nederlands Kampioen tijdrijden voor ploegen. Met Robert Leferink praten wij over de motocross wedstrijd georganiseerd door Stichting Circuit Oldebroek, zaterdag 16 oktober dan zullen erop circuit “De Bargen” op ’t Loo – Oldebroek de KNMV ONK Solo Motocross worden verreden. Met Robert praten wij over welke klassen er op deze zaterdag op het circuit ontvangen worden. Hoe de voorbereidingen verlopen, het laatst en actuele nieuws vernemen wij van hem.

Evert van ‘t IJssel zal maandagavond 11 oktober afreizen naar Kamperveen waar hij live in gesprek zal gaan, […]

11-10-2021|Uncategorized|

Aanwijzing lokale publieke media – instelling voor de gemeente Oldebroek

Vanaf augustus 2017 heeft Stichting Locale Omroep Oldebroek ‘LOCO’ een aanwijzing als lokale media-instelling in de gemeente Oldebroek.

Vanaf die datum maken vrijwilligers radioprogramma’s voor inwoners van de gemeente Oldebroek, die te beluisteren zijn via de ether op 107.2 FM, 107.6 FM, de kabel via Ziggo (UPC)Digitaal, kanaal 915 en via DAB+ op Kanaal 7B of via de website www.locofm.nl.

Nieuwe aanwijzing

Op 6 augustus 2022 loopt de huidige aanwijzing van Stichting Locale Omroep Oldebroek ‘LOCO’ als lokale media-instelling voor de gemeente Oldebroek af. Partijen die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing voor de gemeente Oldebroek, voor de periode van 5 jaar, moeten voor 6 februari 2022 een aanvraag indienen bij het Commissariaat voor de Media, Postbus 1426, 1200 BK Hilversum. Meer informatie over een aanvraag is te vinden via www.cvdm.nl onder ‘toestemmingen – lokale omroep beginnen’.

Advies

In het voorjaar zal de gemeenteraad een advies uitgeven aan het Commissariaat voor de Media over de aanwijzing voor gemeente Oldebroek, waarna deze een besluit zal nemen.

6-10-2021|Algemeen|

Uitvaartverzorging in Kennis van Zaken

Na de vakantieperiode schuift Riny van de Worp van Rouwzorg Riny uitvaartverzorging weer aan bij het programma Kennis van Zaken welke woensdagmiddag 6 oktober van 17:00 – 18:00 uur te beluisteren is op de regiozender LocoFM.

Een uitvaart heeft een beladen iets. Er over spreken nog meer. Men schuift het voor zich uit omdat het later altijd nog wel kan. Tot later eerder is en een familie wordt geconfronteerd met een onverwacht overlijden. Wat weet men van elkaar, wat zijn de mogelijkheden. Riny zal hierop ingaan.

Wat ook besproken zal worden dat iedereen vrij is in de keus welke uitvaartonderneming men kiest voor de uitvaart van een dierbare. Ongeacht hoe men verzekerd is. Riny zal uitleggen hoe dat kan en wat eventueel de mogelijke consequenties kunnen zijn.

Mocht u vragen hebben stel ze via een mail aan Riny: info@rouwzorgriny.nl en hij zal uw vragen tijdens de uitzending beantwoorden.

5-10-2021|Kennis van Zaken|

Karst ten Klooster en Bert Jan Hamer bij Sportief Zijn Zeker Weten

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Naast de twee gasten die in deze uitzending te horen zijn, praten Evert en Dirk Jan over de actualiteiten van de sport. Het laatste nieuws van de motocross en het mountainbiken wordt doorgenomen.

Zaterdag 9 oktober dan is in Heerde de Nationale Boverhoff Cyclocross op het Heerderstrand. De veldrijders starten om 10.00 met de 1e wedstrijd. Met organisator Bert Jan Hamer praat ik over dit sportevenement. Bert Jan is ook als trainer voor de KNWU actief. Op zaterdag 9 zal de tweede editie plaatsvinden van de Boverhoff Cyclocross. Deze veldrit staat op de Nationale kalender van de KNWU en er komen in totaal 7 categorieën aan de start met 300 deelnemers uit heel Nederland. De organisatie ligt in handen van lokale wielerclub Velosport Veluwe. Met behulp van vele vrijwilligers zal er een pittig en uitdagend parcours worden opgebouwd van 2,5 kilometer. Alle ingrediënten zijn aanwezig: gras, zand, klimmetjes, draaien en keren en uiteraard ontbreken de balken niet. De wedstrijden zijn voor publiek goed te volgen en de toegang is bovendien gratis. […]

4-10-2021|Ochtendmix|

Burgemeester Tanja Haseloop over polsbandjes na geldige QR-code

In verschillende gemeenten is inmiddels een proef gaande met het gebruik van een polsbandje. Deze krijg je op vertoon van een geldige QR-code. Aan de hand van je polsbandje kunnen andere gelegenheden zien dat je een geldige QR-code hebt en hoef je deze niet steeds te laten zien als je bijvoorbeeld van de ene naar de andere kroeg gaat.

Willem van den Beld belde met burgemeester Tanja Haseloop met de vraag of dit in Oldebroek ook mogelijk is. Volgens Tanja is daar zeker over te praten. Maar tegelijkertijd verwacht ze niet dat dit voor deze gemeente heel praktisch is. In stedelijke gebieden zal dit een mooie oplossing zijn omdat café’s en andere gelegenheden daar vaak vlakbij elkaar zitten. Maar mocht er interesse zijn vanuit de ondernemers dan kunnen ze die vraag zeker bij de burgemeester neerleggen.

Het hele gesprek met de burgemeester kun je hieronder terugluisteren:

30-9-2021|Ochtendmix|

Gerrit Jan Veldhoen wethouder van de gemeente Dronten

Ervaring heeft hij al opgedaan in Oldebroek en Kampen. Maar, als de raad ermee instemt, zal Gerrit Jan binnenkort weer wethouder zijn. Deze keer van de gemeente Dronten. Oud-wethouder Siepel kwam in opspraak en is opgestapt. Voor de laatste periode zijn ze daarvoor opzoek gegaan naar een andere wethouder.

Volgens Gerrit-Jan gaat het om een aantal maanden omdat men in 2022 weer naar de stembus kan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hijzelf zal, zoals het nu lijkt, blijven tot er aan de hand van die verkiezingen een nieuwe college gevormd is.

Het hele gesprek met Gerrit-Jan kun je hier terug luisteren:

 

29-9-2021|Ochtendmix|

Marc Zonnebelt en Hetty Tellegen bij Sportief Zijn Zeker Weten

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Naast de twee gasten die in deze uitzending te horen zijn, praten Evert en Dirk Jan over de actualiteiten van de sport. De jeugd van de ATB Vereniging zijn naar de Nederlandse Kampioenschappen geweest. Prestaties van de motocross, in dit uur is de actualiteit te horen.

In het programma zal op deze maandagavond Marc Zonnebelt te horen zijn. Recentelijk kwam het nieuws naar buiten dat Allinq-Krush IJsselstreek ploeg volgend jaar als continentale ploeg zal gaan rijden. Met Marc Zonnebelt praten wij over deze ontwikkelingen, het nieuwe team zal als Allinq Continental Cyclingteam in de koers verschijnen. Een mooie ontwikkeling waar wij met Marc over spreken. Ook blikken wij vooruit op de Nederlandse Clubkampioenschappen Tijdrijden welke zaterdag 2 oktober zullen plaats vinden. Het team van de WV de IJsselstreek won vorig jaar zilver, hoe gaat het met de voorbereidingen dit jaar. Van Marc Zonnebelt hoort u het laatste nieuws.

Evert van ‘t IJssel maakte een bijzondere opname met Hetty Tellegen en heeft met het thema De tijd van toen op Keizersveld heel wat […]

27-9-2021|Sportief zijn zeker Weten|
Ga naar de bovenkant