blogje

12 juli 2021

Burgemeester Tanja Haseloop over corona en de aanslag op Peter R. de Vries

Door |2021-07-12T10:55:45+02:0012-7-2021|Ochtendmix|0 Reacties

Vanmorgen was burgemeester Tanja Haseloop te gast in de studio van LocoFM. Met Willem van den Beld praatte ze onder andere over de hard oplopende coronacijfers. In Oldebroek is volgens de burgemeester, net als de landelijke cijfers, een stijging te zien en ze maakt zicht daar best wel zorgen over.

3 weken geleden hadden we nog 0 besmettingen per 100.000 inwoners, een week later lag dat aantal op 21 en inmiddels al op 80 per 100.000 inwoners. De snelheid van deze stijging is vooral hetgeen dat de zorgen baat.

In Oldebroek zijn bijna 12.000 mensen gevaccineerd, dat is bijna de helft. Echter werkt het het beste als dat boven de 70% komt. Volgens de burgemeester kan dat beter. Dat komt doordat sommige mensen ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren.

Ook word nog kort gesproken over de aanslag op Peter R. de Vries van afgelopen dinsdag.

Het hele gesprek met de burgemeester kun je hieronder terugluisteren:

5 juli 2021

Frans van Varik, Evert van ‘t IJssel en Wiljam Janssen bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-07-05T09:19:24+02:005-7-2021|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending horen wij Frans van Varik van Wielervereniging de IJsselstreek, dinsdag 6 juli organiseren zij de districts kampioenschappen tijdrijden in Heerde. Alle categorieën komen aan het vertrek op een afgesloten parcours. Deze kampioenschappen zullen zonder publiek verreden. Van Frans van Varik horen wij het laatste nieuws van deze kampioenschappen.

Met Evert van ’t IJssel blikken wij in dit uur terug op de motocross georganiseerd door Stichting Circuit Oldebroek, en Evert informeert ons ook over het laatste nieuws vanuit de Motocross.

Het BMX Team Extreme Bikes is dit weekend actief geweest bij de Nederlandse Kampioenschappen in Haaksbergen, met team begeleider Wiljam Janssen gaan wij in gesprek hierover. Ook volgen er nog de Europese en de Wereld Kampioenschappen voor de BMX rijders.

28 juni 2021

Erik Nieuwenhuis, Evert van ‘t IJssel en Robert Leferink bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-06-28T10:24:34+02:0028-6-2021|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending horen wij Evert van ’t IJssel die een bezoek brengt aan het circuit de Bargen in Oldebroek en gaat in gesprek met Robert Leferink van Stichting Circuit Oldebroek. En horen wij het laatste nieuws van de cross in Oldebroek. Evert blikt met Robert vooruit welke lokale rijders er aan de start gaan verschijnen. En wat zijn de actuele regels voor evenement op zaterdag 3 juli op circuit de Bargen in Oldebroek.

In deze uitzending praten wij ook met Erik Nieuwenhuis, loopcoördinatie- en techniek trainer in deze regio. Veel voetbalclubs maken gebruik van zijn kennis en ervaring. Van Erik vernemen wij waar hij zoal actief is en wat zijn begeleiding inhoudt.

21 juni 2021

Marc Zonnebelt, Robert Leferink en Gerrit van Werven bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-06-21T09:09:56+02:0021-6-2021|Ochtendmix|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending horen wij de teammanager Marc Zonnebelt van het Allinq-Krush-IJsseltstreek Wielerteam. Afgelopen week werd Marien Bogerd Nederlands Kampioen Tijdrijden, hij was de snelste bij de Elite mannen over 29.7 kilometer. De komende week is Marc Zonnebelt met de wielerploeg actief in Polen. Wij spreken hem over het Nederlands Kampioenschap en de wedstrijd in Polen waar zij aan gaan deelnemen.

Met Gerrit van Werven praten wij over zijn deelname aan de zijspancross op 3 juli in Oldebroek. De eerste wedstrijd dit jaar voor de Oldebroeker. Wij zijn benieuwd naar de voorbereidingen en de bakkenist die bij Gerrit in het zijspan staat. Ook praten wij over het Rainbow Truck Team dat naar Polen vertrekt, om daar deel te nemen aan een wedstrijd. Gerrit zal er niet bij zijn, hij bereidt zich voor op de cross in Oldebroek.

Van Robert Leferink van Stichting Circuit Oldebroek horen wij het laatste nieuws van de cross in Oldebroek. Welke lokale rijders gaan er aan de start verschijnen. En wat zijn de actuele regels voor evenement op zaterdag 3 juli op circuit de Bargen in Oldebroek.

Bij Sportief Zijn Zeker Weten op de maandagavond het sport heden en verleden bij LocoFM Regioradio.

15 juni 2021

Bob Bergkamp over veiligheid Zuiderzeestraatweg

Door |2021-06-15T12:37:02+02:0015-6-2021|Ochtendmix|0 Reacties

De laatste tijd zijn er verschillende ongelukken gebeurt op de Zuiderzeestraatweg. Daardoor zijn er steeds meer zorgen over de veiligheid. De gemeente gaat nu onderzoek doen of er maatregelen genomen kunnen worden om de veiligheid te verbeteren. De oorzaken van de ongelukken worden daarbij eerst in kaart gebracht. Ook gaat de gemeente in gesprek met omwonenden en bedrijven in de omgeving.

De grootste zorgen zij over het stuk tussen Oldebroek en Wezep. Zo word er gekeken naar de maximum snelheid maar ook of er veiligere oversteekplaatsen gerealiseerd kunnen worden. Wethouder Bob Bergkamp geeft aan dat hij voor het einde van het jaar zicht op een plan wil hebben. Wanneer de uitvoering daarvan gereed is kan nu nog niet gezegd worden omdat er nog geen plannen zijn.

Willem van den Beld praatte met wethouder Bob Bergkamp van de gemeente Oldebroek over dit onderwerp. Het hele gesprek is hier terug te luisteren:

14 juni 2021

Melvin Kroon en Benno Huiskamp over de prestatie tochten bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-06-14T09:41:15+02:0014-6-2021|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. In deze uitzending praat Dirk Jan Grootkarzijn met Benno Huiskamp en Melvin Kroon. Beiden gaan een prestatiewielertocht rijden.

Melvin Kroon gaat met een team op 28 augustus de Mont Ventoux per fiets bedwingen. Deze uitdaging is gekoppeld aan een actie om geld in te zamelen voor het Hersentumorfonds. Melvin vertelt over de voorbereidingen die nodig zijn om deze wielerprestatie te volbrengen.

Benno Huiskamp en het wielerteam Brouwer Dakkapellen gaan 240 kilometer fietsen voor Stephanos. Stephanos is een stichting die zich inzet om kansarme kinderen in Malawi en Zambia te helpen. Voor deze kinderen is het heel belangrijk dat ze onderwijs krijgen, maar ook het onderwijs vanuit de Bijbel mogen ontvangen. Omdat deze hulp veel kosten met zich meebrengt en deze kinderen ook een toekomst verdienen gaat Benno op 26 juni met het Brouwer Dakkapellen-wielerteam (12 personen) meedoen aan deze fietstour van 240 kilometer.

https://www.geef.nl/…/240-kilometer-fietsen…/donateurs Voor meer informatie kijk dan op: https://www.stephanos.nl

8 juni 2021

Henk Jan van Boven over pand voormalige Welkoop in Wezep

Door |2021-06-08T11:24:13+02:008-6-2021|Ochtendmix|0 Reacties

Het pand waar voorheen de Welkoop gevestigd zat aan de Stationsweg in Wezep is overgenomen door een projectontwikkelaar. Wat er precies met het pand gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend maar er gaan al wel diverse verhalen rond. Omwonenden zijn niet blij met alle plannen en zodoende is er een groep gesticht om samen met de gemeente in gesprek te gaan.

Henk Jan van Boven is contactpersoon tussen de diverse groepen. Willem van den Beld ging met hem in gesprek over de huidige gang van zaken. Luister hieronder het gesprek terug:

7 juni 2021

Motocross, Wielrennen en Lokaal Sportakkoord Oldebroek bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-06-07T09:12:24+02:007-6-2021|Ochtendmix|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending van Sportief Zijn Zeker Weten gaat Dirk Jan Grootkarzijn in gesprek met Rudolf Huberts over het Lokaal Sportakkoord Oldebroek, de eerste toekenningen hebben inmiddels plaatsgevonden. In drie jaar is er € 80.000,= beschikbaar om sport en bewegen te stimuleren in de Gemeente Oldebroek. Rudolf geeft toelichting op de eerste projecten en hoe er nog ideeën en plannen kunnen worden ingediend.

Evert van ’t IJssel gaat in gesprek met Stichting Circuit Oldebroek, hij praat met Henri Bekenkamp en Niels van ’t IJssel. Positief nieuws want 3 juli gaan de motoren weer ronken in Oldebroek. In deze uitzending hoort u de laatste details en onder welke voorwaarden het gaat plaats vinden.

Dirk Jan ging in gesprek met Rik Jansen van de Hanzerenners uit Zwolle. Een mooi initiatief in deze regio voor de Wielersport. De Hanzerenners zijn actief met opstart van een Elite Wielerploeg. De Wezeper Gerrit van Duinen is ook renner bij deze ploeg. In 2022 willen zij gaan deelnemen als ploeg aan de wielerwedstrijden. Luister naar het gesprek wat Dirk Jan met Rik Jansen had.

3 juni 2021

Willem van den Beld in gesprek met burgemeester Tanja Haseloop

Door |2021-06-03T09:32:56+02:003-6-2021|Ochtendmix|0 Reacties

Vanmorgen belde Willem van den Beld met burgemeester Tanja Haseloop van de gemeente Oldebroek. Gisteren is ze samen met de burgemeester van de gemeente Elburg naar Den Haag gereisd om daar handtekeningen te overhandigen namens 27 burgemeesters om niet alleen 3-MMC te verbieden, maar ook een verbod op de werkzame stoffen. Burgemeester Tanja Haseloop is bang dat er na het verbod van 3-MMC iets komt als bijvoorbeeld 8-MMC, of 16-MMC waardoor er wederom een ‘legale’ drug op de markt is.

Ook word er gesproken over de brand van afgelopen dinsdag, het ongeluk aan de Zuiderzeestraatweg vorige week en versoepelingen van de coronamaatrdegelen.

Luister hieronder het hele gesprek terug:

2 juni 2021

Burgemeester Tanja Haseloop over brand in Oldebroek en designerdrugs

Door |2021-06-02T11:40:27+02:002-6-2021|Ochtendmix|0 Reacties

Gisteren woedde er in een pand aan de Elzenweg in Oldebroek een brand. In het pand zat een verkoper van zwembaden en andere wellness-apparatuur gevestigd. De rook die met de brand gepaard ging was vanuit de verre omgeving te zien.

Het nablussen heeft tot vanmorgen geduurd en inmiddels is begonnen met het opruimen van de ravage. Willem van den Beld praatte met burgemeester Tanja Haseloop van de gemeente Oldebroek. Zei meld dat boeren en veehouders geadviseerd zijn om het gras niet te maaien of binnen te halen en het vee binnen te laten. Dit omdat er nog geen uitslag is van de eventuele giftige stoffen die in de rook zaten.

In het gesprek word ook nog kort gesproken over het verbod op designerdrugs. Het hele gesprek met de burgemeester is hier terug te luisteren:

 

Ga naar de bovenkant