blogje

3 mei 2021

Harry van Putten, Robert Leferink, Gerrit-Jan Vierhuizen en Henk Bloemert bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-05-03T09:19:56+02:003-5-2021|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending praat Dirk Jan Grootkarzijn met Harry van Putten over de prachtige beelden van voetbalvereniging OWIOS die online komen. Met Robert Leferink praat Dirk Jan over het niet doorgaan van de Dutch Masters of Motocross. Betekend dat voor Stichting Circuit Oldebroek pas in 2022 weer activiteiten? Van Robert Leferink horen wij de laatste actuele stand van zaken.

Voorzitter Gerrit-Jan Vierhuizen van Motor Sport Vereniging NOV Heerde blijft ondanks alles positief.

De afgelopen week ging Evert van ‘t IJssel in gesprek met de voorzitter van Motorsportvereniging Noordoost Veluwe Gerrit-Jan Vierhuizen. In 2020 was het de laatste keer dat beide heren met elkaar aan tafel zaten en zeer positief keken naar het jaar 2021. Maar door de corona is daar helaas nog niet van gekomen. De voorzitter liet wel weten dat ondanks alles toch ook zeer belangrijke zaken zijn ondernomen en zeker ook het administratie gedeelte is flink op de schop gegaan en dat komt ten goed aan alle rijders die naar het Gelderse circuit toe komen. Over wedstrijden hoeft men voorlopig niet na te denken laat Vierhuizen weten daarvoor zijn de regels te strak. Toch heeft hij nog iets op het programma staan in het pinksterweekend. Wil weten wat dit gaat worden luister dan zeker naar het complete interview dat Evert maakte met Gerrit-Jan Vierhuizen.

Evert van ’t IJssel met Henk Bloemert uit Staphorst op de fiets om het circuit Keizersveld weer in beeld te krijgen. Na afloop van het gesprek geeft Henk dat hij circuit Keizersveld niet echt meer kan herinneren. Op 16-jarige leeftijd stapt Bloemert op de crossmotor en heeft de smaak al snel te pakken en rijdt ook al vrij snel onder de vlag van de K.N.M.V. Henk stapt op zijn Mountainbike en rijdt het volledige circuit en komt even later terug. Ja nu kan ik me toch nog weer van dit circuit thuisbrengen geeft Bloemert aan. Henk had een druk motorcrossschema maar was er tijd dan kwam hij naar keizerveld. De Sint-Nicolaas beker vindt hij nog terug in een doos waar hij super trots op is. Als we over de gezelligheid hebben rondom de baan, dan is hij vol lof. Man man we hebben wel eens gelachen. Bloemert was een A rijder en verteld dat Jerry Klaaysen een zeer nette rijder was maar ook een strijder. Henk heeft ook op hoog niveau gereden en moest het opnemen in die tijd tegen Kees van de Ven, Gerard Rond en zo rollen er nog steeds meer namen over zijn tong. Hij geeft ook aan, dat bij een clubwedstrijd de druk zeker niet zo groot was dan bij een grote wedstrijd want ja dan ging het echt om de punten. Toen Bloemert 30 jaar werd was het afgelopen met het motorcrossen en leek het over en uit. Bloemert heeft nog veel meer beleeft en dat hoort u tijdens het complete interview.

25 april 2021

Jan van Ommen en Hans Eckelboom bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-04-25T15:51:50+02:0025-4-2021|Uncategorized|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending is wielerorganisator Jan van Ommen te horen. Met hem praat Dirk Jan Grootkarzijn over de wielerwedstrijd de Ster van Zwolle voor de mannen en de Omloop van de IJsseldelta voor vrouwen. De openingswedstrijd van het wielerseizoen kon gezien de huidige omstandigheden niet plaat vinden. Op dit moment komt de planning van

wielerwedstrijden weer op gang. Van Jan van Ommen gaan wij het laatste nieuws horen omtrent de twee grote wedstrijden waar hij bij betrokken is. De Ster van Zwolle en de Omloop van de IJsseldelta.

Evert van ’t IJssel gaat in gesprek met Hans Eckelboom, Hans was vanaf het eerste uur bestuurslid van Keizersveld .

Het verhaal met Hans van Eckelboom (68) is wel zeer bijzonder tot stand gekomen. Want na een live uitzending over Keizersveld kwam er vijf minuten na de uitzending een mail binnen van Hans Eckelboom en gaf aan dat hij bestuurslid was geweest bij de motorcrossclub Keizersveld. Na een kort gesprek samen blijkt dat Hans drie jaar geleden van Wezep naar Frankrijk is verhuist, maar wilde hoe dan ook zijn verhaal doen. Hij zag het eerste verhaal voorbij komen van Jerry Klaaysen met Addy Kalf en ging er een lampje branden bij Eckelboom. Samen proberen we het gesprek in beeldvorm vast te leggen maar dat lukt jammer genoeg niet. Maar gelukkig hebben we het complete verhaal via de telefoon met elkaar kunnen maken. Hans verteld hoe het er in die tijd er aan toeging op de crossbaan en hoe Keizersveld is opgericht. Hij heeft heel wat rijders de zwart-wit geblokte vlag gegeven want hij was degene die als wedstrijdleider diende. Ik heb zo veel plezier beleefd op Keizersveld geeft Eckelboom aan. Nadat de baan werd gesloten heeft Hans zich niet veel meer met motorcross bezig gehouden maar was later nog wel vrijwilliger bij de IJsclub Excelsior. Wat gezondheid betreft heeft Hans ook veel moeten doorstaan maar gelukkig kan hij nog iets. Luister naar het complete verhaal van Eckelboom.

23 april 2021

LocoFM word Radio Oranje

Door |2021-04-22T11:05:57+02:0023-4-2021|Algemeen|0 Reacties

Op Koningsdag, 27 april, komt niet alleen LocoTV maar ook LocoFM live vanaf de ATB Baan op ’t Loo. Tijdens deze uitzending zal het Nederlandse lied centraal staan. Vanaf 7 uur beginnen we non-stop en vanaf 10 uur zullen Edgar Kolkman en Dries Smit zorgen dat de hits bij iedereen in de huiskamer te ontvangen zijn.

Voor verzoekjes blijven we bereikbaar via 038 – 376 96 97.

De reguliere programmering komt die dag te vervallen.

22 april 2021

Aart Vierhuis raadde het laatste geluid

Door |2021-04-22T11:01:48+02:0022-4-2021|Mannetje van de Radio|0 Reacties

Jarenlang kon je bij Willem van den Beld meedoen met het geluid en daarmee een prachtprijs winnen. Wist je het geluid te raden dan kreeg je een bon van de slager en houthandel uit Wezep. Afgelopen maandag raadde Aart Vierhuis het geluid en won daarmee 2 prachtige bonnen met een totaalwaarde van €400,-.

Het geluid was het vastklikken van een CD in een hoesje. Luister hier het fragment terug.

Naar verwachting word er op 3 mei begonnen met een nieuw spel om in de prijzen te vallen. Welk spel dat word hoor je dus dan op LocoFM.

21 april 2021

Burgemeester Tanja Haseloop over versoepelingen en sluiting van woning

Door |2021-04-21T11:36:39+02:0021-4-2021|Ochtendmix|0 Reacties

Gisteren vond er weer een persconferentie plaats waarin verschillende versoepelingen van de maatregelen zijn aangekondigd. Willem van den Beld sprak met burgemeester Tanja Haseloop over deze versoepelingen.

Luister hier het hele gesprek terug:

19 april 2021

BMX, Voetbal en Motocross bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-04-19T09:18:29+02:0019-4-2021|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending is BMX’er Julian Bijsterbosch te horen, geweldig nieuws over zijn deelname aan de Nationale Selectie bij de KNWU. Oud Loco collega Harry van Putten met Evert van ’t IJssel over de geschiedenis van voetbalvereniging OWIOS.

Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met Julian Bijsterbosch, de BMX’er uit de gemeente Oldebroek is opgenomen in de Nationale Selectie van de KNWU. Luistert u naar het verhaal wat dit jonge talent te vertellen heeft.

Evert van ’t IJssel gaat in gesprek met Harry van Putten, een prachtige ontwikkeling wat de historie van de voetbalsport betreft. Harry gaat oude beelden van OWIOS op de media plaatsen. In dit interview geeft Harry toelichting op dit initiatief. Harry jaren lang actief geweest als verslaggever, beschikt over prachtige beelden die gemaakt zijn door zijn helaas overleden vader. En dat maakt het geheel wel uniek, een ode aan OWIOS van Harry van Putten en zijn vader in beeldvorm.

Evert van ’t IJssel gaat in deze uitzending in gesprek met Jan Berghorst die Keizersveld omschrijft als “een goede leerschool”.

Evert bezocht hem thuis en daar staat oud motorcrosser Jan Berghorst die woonachtig is in Wapenveld hem al op te wachten. Jan die actief was op het oude circuit van Keizersveld heeft daar ook heel wat bekers weten te winnen. Berghorst begint zijn verhaal hoe hij op jonge leeftijd in Heerde terecht is gekomen en dat hij nog een jonger broertje heeft die de revue al is gepasseerd en wel Gert Berghorst. Uit de woorden blijkt al snel dat Jan veel voor Gert over had. Het sleutelen vergde veel tijd en dan kwam hij aan het rijden zelf haast niet toe, maar gelukkig ging het er toch van komen. Berghorst begon op een 125cc waar hij flink aan moest wennen maar toen een podiumplek in beeld kwam werd het wel even anders. Jan focuste zich nu meer op een goede start en had dat snel onder controle. Veel meters maken was het motto en werpt wel zijn vruchten af. Keizersveld was een super kleine baan maar had wel weer iets bijzonders. Het was een zeer smal circuit maar daar kon je wel zeer veel van leren laat Berghorst weten. Er kwam even later toch een overstap van de 125cc naar de 250cc B klasse. De keuze van de B klasse had een reden en wel dat Jan, Gert bleef bijstaan om zo alles up to date voor elkaar te hebben en zeker als je buitenlandse wedstrijden moest rijden.

Maar de 250cc B piloot Jan Berghorst wist heel wat bekers te winnen en haalde zelfs de krant. Jan verteld dat hij in 1983 op circuit “De Bargen” de wedstrijd wist te winnen tot ieders grote verbazing. Een dag later stond een grote artikel in de krant, ja en dat blijft hem altijd bij. Ook de Sint-Nicolaas beker die Jan wist te winnen op Keizersveld heeft een verhaal. Een ding is wel duidelijk dat Jan Berghorst in zijn crosstijd wel heel veel heeft geleerd. In 1984 stopte hij met motocrossen en zocht het bedrijfsleven op samen met broertje Gert. Als we alles op moeten schrijven dan komt er geen eind aan dus kijk en luister naar het complete verhaal.

12 april 2021

Hendrie van ’t Ende en Eef van de Gronde bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-04-12T09:07:23+02:0012-4-2021|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending staat de motocross uit “De Tijd van Toen op Keizersveld” centraal. Evert van ’t IJssel sprak met twee motocrossers en ging met hen terug naar een bijzondere tijd in de lokale motocross geschiedenis.

Evert van ‘t IJssel ging in gesprek met oud motorcrosser Hendrie van ‘t Ende (55) die op jonge leeftijd Keizersveld heeft mee gemaakt. Al eerder hebben we het verhaal gehoord van zijn een jaar jongere broer Freddie die ook uit een volwaardige crossfamilie kwam. Van ‘t Ende was een slim mannetje en hield eigenlijk niet van lopen naar de baan maar reed via een pad rijdend met zijn motor naar het circuit wat niet altijd in dank werd afgenomen. Op Keizersveld was Hendrie actief in de 80cc klasse 125cc,250cc en 500cc klasse wat hem prima afging. Het ging soms op het scherps van de snede tussen hem en zijn broertje die elk spoortje wel kende in het Veluwse zand. Vorige week was hij al te horen en te zien op Locourant en op de Facebook pagina in de tijd van toen op Keizersveld maar nu ook compleet zijn verhaal in het radioprogramma Sportief Zijn Zeker Weten.

Er werd ook koers gezet richting Hattem waar Eef van de Gronde(72) in een klein knus huisje woont. Bij aankomst staat de oud motorcrosser Evert van ‘t IJssel al op te wachten en liggen bij binnenkomst de fotoboeken al op tafel. Van de Gronde zat als twaalfjarige al rond te scheuren op een bromfiets op een illegaal crossbaantje maar was later te zien op circuit Keizersveld maar dan op een crossmotor. Eef laat heel wat namen passeren waar hij in die tijd mee heeft gereden. Het circuit was klein maar wat hebben we daar een plezier gehad en zien we zijn ogen glunderen. Het sleutelen aan de motor duurde soms tot midden in de nacht want er moest gereden worden. Van de Gronde heeft op verschillen merken gereden met verschillende Pk’s waar hij zich prima mee kon redden. Als we met hem over de belangstelling hebben op Keizersveld dan is hij vol lof, omdat er altijd veel publiek was en waardeerde hij ook het bestuur wat hoe dan ook probeerde er iets moois van te maken voor alle rijders. Maar Eef heeft nog veel meer te vertellen.

6 april 2021

Wethouder Liesbeth Vos over zoektocht naar lokale talenten

Door |2021-04-06T13:50:28+02:006-4-2021|Ochtendmix|0 Reacties

De gemeente Oldebroek is op zoek naar lokale talenten. De gemeente werkt hierin samen met Local Talent, zij geven cursussen om je talenten nog beter tot het licht te brengen.

Willem van den Beld belde met wethouder Liesbeth Vos over deze zoektocht. Luister hieronder het gesprek terug.

Ga naar de bovenkant