blogje

11 oktober 2022

Henk Lodewijk blikt terug op consternatie

Door |Ochtendmix|0 Reacties

Enkele weken geleden liep een sportuitzending in de samenwerking tussen Loco Media Groep en LOE Media anders dan gepland. Verslaggever Henk Lodewijk was het niet eens met het feit dat hij uit de uitzending werd gehaald voor een ander doelpunt en liet in de uitzending merken dat hij daar niet van gediend was.

Na het incident heeft Henk Lodewijk besloten even een paar weken een stap terug te doen maar afgelopen zaterdag was hij weer, samen met Arnold van Riesen, te horen met het verslag van WHC.

Afgelopen maandag belde Willem van den Beld in het programma Ochtendmix met Henk Lodewijk om zijn kant van het verhaal te vertellen. Luister hier het gesprek terug:

20 september 2022

Gesprek met Bert-Jan Dokter en Willem Rietberg over sportuitzending van zaterdag

Door |Algemeen|0 Reacties

Willem van den Beld sprak vanmorgen bij de Ochtendmix met Bert-Jan Dokter (namens de LOE) en Willem Rietberg (namens LocoFM) over de ontstane opschudding naar aanleiding van de sportuitzending van afgelopen zaterdag.

13 september 2022

LocoFM live vanaf de Schapenmarkt

Door |Algemeen|0 Reacties

In verband met Corona is er de afgelopen 2 jaar geen schapenmarkt in Oldebroek geweest. Maar na 2 jaar afwezigheid zal aankomende woensdag de markt weer te bezoeken zijn.

LocoFM komt tussen 9:00 en 16:00 live vanaf de schapenmarkt in Oldebroek. Willem van den Beld, Berry Holstege en Albert Leusink brengen live een sfeerverslag vanaf de markt.

Natuurlijk mag je ons bezoeken. We staan op de kruising van de Stouwdamsweg en de Bloemstraat.

24 juni 2022

Laatste Mooi weer Middag op LocoFM

Door |Algemeen|0 Reacties

Gisteren hoorde je voor de laatste keer Mooi weer Middag met Diesmer Ponstein op LocoFM. Diesmer nam vanaf juli 2018 het stokje over van destijds programmaleider Gerrit van der Linde. Naast het middagprogramma was Diesmer ook programmeleider, eindredacteur en secretariaatsmedewerker. Ook hielp hij regelmatig met de technische zaken in samenwerking met de rest van het technische team van Loco Media Groep.

Na 4 jaar als betaald medewerker zal Diesmer de omroep gaan verlaten. Op de achtergrond zal hij nog wel op vrijwillige basis diverse zaken uitvoeren maar van maandag tot en met donderdag het middagprogramma presenteren hoort daar niet bij. Hij zal per 1 juli aan de slag gaan in Hilversum om daar voor de landelijke radio allerlei hand- en spandiensten te verlenen. Luister hieronder het laatste kwartiertje van Mooi weer Middag terug:

Voorlopig zal er op het tijdslot van Mooi weer Middag non-stop muziek gedraaid worden. De meest actuele programmering van LocoFM is altijd te vinden via locofm.nl/programmering/

21 juni 2022

Wilhelmien Krop en wethouder Ben Engberts over flexwoningen

Door |Mannetje van de Radio|0 Reacties

Vorige week werden een aantal locaties bekend die de gemeente Oldebroek op het oog heeft voor flexwoningen. Verschillende omwonenden van de diverse locaties zien er dergelijke wijk op de voorstelde locaties niet zitten. Willem van den Beld sprak vanmorgen in Mannetje van de Radio met Wilhelmien Krop en wethouder Ben Engberts.

Luister hier het hele gesprek terug:

16 juni 2022

Dick Koelewijn over de nieuwe haring

Door |Algemeen|0 Reacties

Afgelopen dinsdag werd het eerste vaatje haring voor een recordbedrag geveild. Voor het vaatje werd maarliefst €113.500,- verkocht. Willem van den Beld sprak met Dick Koelewijn van de visboer uit Wezep.

Het bedrag gaat ook dit jaar weer naar een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Ambulance Wens. Volgens Dick heeft dit recordbedrag geen invloed op de prijs van de haring die men bij de viszaak kan halen. Die prijs is met name afhankelijk van de brandstofprijzen en de kwaliteit van de haring.

Het hele gesprek is hier terug te luisteren:

15 juni 2022

Reis mee met de tienertour op LocoFM

Door |Algemeen|0 Reacties

Morgen, donderdag 16 juni 2022, kun je op LocoFM weer mee met de tienertour. Willem van den Beld en Willem Rietberg stappen de locomotief in om samen met jou de verschillende stations te passeren. Met wellicht nog een klein uitstapje naar het buitenland, het is maar net waar machinist Paul naar toe gaat. De trein vertrekt om 8:00 en zal rond 12:00 aankomen op het eindstation.

Een kaartje kopen is niet nodig, je kunt gewoon je radio afstemmen op LocoFM en je rijd vanzelf mee in de reis door de tijd. LocoFM is te horen op 107.2FM en 107.6FM, op DAB+ via kanaal 7B en natuurlijk via locofm.nl/live.

13 juni 2022

Loco Media Groep blijft lokale omroep voor de gemeente Oldebroek

Door |Algemeen|0 Reacties

Al sinds 1992 is Stichting Locale Omroep Oldebroek “LOCO” de lokale omroep voor de gemeente Oldebroek. Elke 5 jaar moet de lokale omroep opnieuw worden aangewezen en kunnen ook nieuwe partijen zich melden als kandidaat. De gemeenteraad moet dan een advies uitbrengen aan het Commessariaat van de Media en die laatstgenoemde zal dan tot een besluit komen.

De huidige aanwijzing loopt op 6 augustus 2022 af en zodoende heeft Loco Media Groep vorig jaar wederom een verlenging aangevraagd. De gemeenteraad van de gemeente Oldebroek heeft Loco aan het Commessariaat van de Media geadviseerd.

Het Commessariaat van de Media heeft inmiddels bekend gemaakt dat onze verlening is goedgekeurd. Dat wil zeggen dat Loco Media Groep in ieder geval tot 6 augustus 2027 de lokale omroep voor de gemeente Oldebroek zal blijven.

17 mei 2022

Liesbeth Vos over problemen met de formatie

Door |Algemeen|0 Reacties

Het is onrustig in de politiek van Oldebroek. Waar het eerst leek tot een formatie zonder grote problemen werd er eind vorige week toch een ander geluid hoorbaar. De ChristenUnie heeft echter aan de ABO bekend gemaakt geen vertrouwen te hebben in een coalitie met de ABO.

Reinier Mulder, de informatier, is gevraagd voor een advies. Dit advies was om een coalitie te vormen met ChristenUnie, SGP en het CDA. Over deze kwestie is gisteren een gemeenteraadsvergadering geweest.

Willem van den Beld praatte met wethouder Liesbeth Vos over de verschillende gebeurtenissen. Luister hieronder het hele gesprek terug:

 

Ga naar de bovenkant