blogje

24 februari 2021

Burgemeester Tanja Haseloop over de versoepelde maatregelen

Door |2021-02-24T10:00:50+01:0024-2-2021|Ochtendmix|0 Reacties

Gisteren vond er wederom een persconferentie plaats door Mark Rutte en Hugo de Jonge. Tijdens deze persconferentie zijn een aantal versoepelingen aangekondigd.

Willem van den Beld belde vanmorgen tijdens het programma Ochtendmix met de burgemeester van de Gemeende Oldebroek Tanja Haseloop.

Luister hier het hele gesprek terug:

22 februari 2021

Wout Ramaker en Gerrit van Werven bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-02-22T09:27:04+01:0022-2-2021|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Evert van ‘t IJssel  ging in gesprek met Wout Ramaker en Dirk Jan Grootkarzijn sprak Gerrit van Werven. Evert en Dirk Jan nemen ook in dit uur de actualiteit van de huidige situatie in de sport samen door.

Dirk Jan zocht Gerrit van Werven op en sprak met hem over zijn passies, 750 PK De Rainbow Truck, 75 PK Het Zijspan en 4 PK!. In dit radio interview verteld Gerrit over zijn passie met 4 PK. Gerrit zij planning is om dit jaar met Levi Schreurs in het zijspan actief te zijn, maar door de huidige omstandigheden heeft dat nog niet kunnen plaatsvinden. Stil zitten is niks voor de sportman uit Oldebroek. Luister naar het interview dan hoort u de invulling van alle PK’s.

Evert van ‘t IJssel laat Wout Ramaker aan het woord over Keizersveld en komt gelijk met zijn verhaal. Rond medio jaren 80 toen hij 23 jaar was kocht hij een tweede hands 125 cc Yamaha,  omdat Arie Knikker zijn buurman een Maico 250 cc had gekocht, en gingen zij samen alleen maar trainen op motorcrossbaan Keizersveld. Maar van het een kwam het ander en ging uiteraard bij de wedstrijden kijken. Het voetbal werd tijdelijk aan de kant geschoven en Wouter ging helemaal voor de wedstrijdcross en werd lid van de KNMV. Dit virus duurde ongeveer 4 jaar. Kampen, Hasselt en Keizersveld waren de banen waar hij reed en af en toe Heerde. Ook de regio cross op de Bargen op het Loo sloeg hij niet over. Ramaker had nog veel meer te vertellen, dus luister naar zijn verhaal.

15 februari 2021

Schaatsen en Motocross bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-02-15T09:20:46+01:0015-2-2021|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Evert van ‘t IJssel  ging in gesprek met Joop Hooft en Dirk Jan Grootkarzijn sprak op de ijsbaan bij ijsclub T.O.G. met voorzitter Jan ter Velde. Evert en Dirk Jan praten u bij over de actualiteit van de sport.

Dirk Jan Grootkarzijn ging kijken op de ijsbaan in de Koele bij IJsclub T.O.G. Enkele weken terug was er bij Sportief Zijn Zeker Weten al aandacht geschonken aan de vrijwilligers van deze IJsclub en al het voorbereidend werk wat zij ieder jaar doen. Toen wisten wij nog niet dat er enkele weken later een tijd van ijs zou komen. Dirk Jan sprak met Jan hoe en zijn vrijwilligers dat nu beleven.

Evert van ‘t IJssel zocht Joop Hooft op die heel wat jaren in het bestuur van Keizersveld heeft gezeten. In de jaren zeventig werd een bestuur opgericht waar Joop zijn deel in uitmaakte en als  naam uiteindelijk M.C.C.  Keizersveld mee kreeg. Hooft laat weten dat het een van de mooiste tijden uit zijn leven is geweest. Hij heeft hoogte en dieptepunten mee gemaakt en dat is nooit uit zijn hoofd verdwenen en vertelt hier over. Maar hoe dan ook hebben we samen prachtige tijden beleeft. De beeldopname is op een speciale manier gedaan om de oude herinneringen nog completer te maken. Joop doet eerst zijn verhaal in sportief zijn zeker weten op LocoFM en daarna zal de rest van de media aandacht schenken aan de oud bestuurslid. Joop Hooft is inmiddels 74 jaar en woont al 48 jaar in Wezep waar hij het nog prima naar zijn zin heeft

12 februari 2021

LocoFM en LocoTV live vanaf de schaatsbaan

Door |2021-02-12T13:09:33+01:0012-2-2021|Algemeen|0 Reacties

Het is alweer even geleden dat het voor het laatst kon. De schaatsen onder binden en over het ijs meters maken. Door de vrieskou zijn diverse schaatsbanen in de regio geopend, en men moet er snel bij zijn want de verwachtingen zijn dat na het weekend de tempraturen weer boven het vriespunt komen te liggen.

Door corona hebben de IJsverenigingen extra maatregelen genomen en zal het ook minder druk op de schaatsbaan zijn dan we gewend zijn. Om toch iedereen van de sfeer mee te laten proeven komen we op LocoTV zaterdag 13 februari vanaf 10 uur live met sfeerbeelden vanaf de schaatsbaan in Wezep. De uitzending gaat naar verwachting door tot 16:00. Vanaf 12 uur komen ook de uitzendingen op LocoFM vanaf de schaatsbaan.

11 februari 2021

IJsbaan aan de Koeleweg in Oldebroek geopend

Door |2021-02-11T14:59:16+01:0011-2-2021|Algemeen|0 Reacties

Vanmiddag belde Eduard Meijer naar LocoFM om mede te delen dat de IJsbaan vanmiddag vanaf 15:00 geopend is voor iedereen onder de 18 jaar.

Aan een bezoekje aan de IJsbaan zijn in coronatijd wel meerdere maatregelen verbonden. Al deze maatregelen zijn te vinden op de website van de ijsbaan: www.ijsbaankoeleweg.nl.

10 februari 2021

Wethouder Bob Bergkamp over het ‘verstoren’ van de windmolens in Hattemerbroek

Door |2021-02-10T10:54:00+01:0010-2-2021|Ochtendmix|0 Reacties

De aanwezigheid van de wespendief in Gelderland zorgt ervoor dat er voorlopig niet meer windmolens worden gebouwd bij Hattemerbroek. De windmolens die inmiddels in aanbouw zijn worden wel afgebouwd.

Willem van den Beld belde met wethouder Bob Bergkamp over de ontstane situatie. Luister hieronder het hele gesprek terug.

3 februari 2021

Burgemeester Tanja Haseloop over de maatregelen omtrent Corona

Door |2021-02-03T09:54:57+01:003-2-2021|Ochtendmix|0 Reacties

Gisteren werd er door Mark Rutte en Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie gehouden. Daarin werd medegedeeld dat de lockdown zoals we die nu kennen actief blijft tot in ieder geval 2 maart. Voor de avondklok is opnieuw advies gevraagd bij het OMT, of deze ook word verlengt is op dit moment nog niet duidelijk.

Willem van den Beld sprak met burgemeester Tanja Haseloop over de persconferentie. Veel mensen hebben aangegeven niet blij te zijn met de verlening van deze maatregelen. De burgemeester geeft aan dat ze afgelopen week ook een brief heeft ontvangen van een kapper dat het water hun aan de lippen staat.

Vanaf aankomende week mogen de basisscholen en de kinderopvang wel weer open. De burgemeester is blij dat dit wel weer mogelijk is. Dat is goed voor de kinderen en ook zeker voor de ouders. Aan de opening van de scholen zijn wel strenge regels verbonden. Bij een positief getest kind moet bijvoorbeeld de gehele school weer dicht.

Ook de winkels mogen weer open voor het afhalen van spullen. Ook hieraan zijn wederom strenge regels verbonden. Zo moet er bijvoorbeeld minimaal 4 uur zitten tussen bestelling en ophalen, dit om te voorkomen dat mensen weer voor hun plezier gaan winkelen.

Het hele gesprek tussen Willem van den Beld en burgemeester Tanja Haseloop kun je hieronder terugluisteren:

 

1 februari 2021

Motocross De Tijd van toen op Keizersveld en Mountainbiken bij de ATB Vereniging Oldebroek bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |2021-02-01T09:39:36+01:001-2-2021|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending zullen de motocrossers Cor Doornwaard en Jurrie van den Berg te horen zijn, Evert van ’t IJssel blikt terug met hen op hun belevenissen op de crossbaan het Keizersveld in Wezep. Ook zal Evert ons bijpraten over Stichting Circuit Oldebroek. En met Arie ten Hove en Derk Jan van Putten praten wij over de ontwikkelingen bij de ATB Vereniging Oldebroek.

Evert van ‘t IJssel gaat in gesprek met twee oud motorcrossers die Keizersveld op hun eigen manier hebben mee gemaakt. Jurrie van de Berg (69) en Cor Doornwaard. Beiden hebben zowel solo en zijspan gereden en wisten ook nog verschillende malen het podium te halen. Van de Berg vertelt hoe het vroeger ging op Keizersveld maar tevens ook het plezier wat hij heeft beleeft.  Doornwaard kwam aan het motorcrossen door eerst maar met een bromfiets te gaan scheuren. Cor was 17 jaar toen hij met een 125cc het circuit op kwam rijden. Jurrie begon ook op een bromfiets wat later toch een crossmotor werd en was hij 20 jaar toen hij begon. Luister zeker mee naar het complete verhaal, beiden hebben veel te vertellen.

Ga naar de bovenkant