blogje

18 september 2020

Sportief Zijn Zeker Weten weer van start

Door |2020-09-17T14:55:05+02:0018-9-2020|Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Na ruim een half jaar gaat zaterdag het programma Sportief Zijn Zeker Weten weer van start. Door de corona-maatregelen werden alle wedstrijden afgelast en was er dus ook geen reden meer om het programma te maken. Tot die tijd is door de DJ’s van LocoFM een divers programma gemaakt.

Maar de wedstrijden zijn weer gestart en zaterdag starten de competities weer. Onze verslaggevers zijn beter uitgerust dan ooit, wat ze wellicht liever niet hadden gedaan, maar ze zijn er zeker weten klaar voor. Datzelfde geld voor de presentatoren Eljakim Doorneweerd en Jennifer Zoombelt.

We zijn nog op zoek naar nieuwe presentatoren voor ons programma Sportief Zijn Zeker Weten! Iets voor jou? Mail dan naar diesmer@locomediagroep.nl.

Komende zaterdag hebben we een viertal voetbalwedstrijden met live verslag. WHC speelt vanaf 15:00 uit tegen Balk, Henk Lodewijk en Arnold van Riesen brengen daarvan het verslag uit. Jan van den Bosch zit bij OWIOS die om 14:30 thuis spelen tegen Unicum. Eveneens om 14:30 start VSCO’61 uit tegen FC Horst en Bert Schipper doet verslag van deze wedstrijd. Tot slot spelen de Noord Veluwe Boys thuis tegen VEVO in een wedstrijd die ook om 14:30 begint, Wim Rietberg houd ons hiervan op de hoogte.

Tussen 17:00 en 18:00 krijg je ook nog alle uitslagen van de verschillende divisies en ook de nabeschouwingen van korfbalvereniging Rood Wit en Amptmeijer Badminton.

Vanaf zaterdag 19 september 14:00 dus weer volop sport op LocoFM!

17 september 2020

Jeffrey Koerhuis over wat hij doet en zijn deelname aan Holland got Talent

Door |2020-09-17T15:07:24+02:0017-9-2020|Mannetje van de Radio|0 Reacties

Jeffrey Koerhuis uit Hattemerbroek is zaterdag te zien als deelnemer van Holland’s got Talent op RTL4. In zijn jeugd zag hij een filmpje van Andre van Duin en sindsdien is Andre een groot inspirator voor Jeffrey.

Tineke Scouten zie ooit tegen hem: “Jij wilt het theatervak in he”, ze zag het in zijn ogen.

Zijn talent laat Jeffrey zaterdag aan heel Nederland zien in Holland’s got Talent. Het programma begint om 20:00 op RTL4.

Luister hier het hele gesprek met Willem van den Beld:

 

16 september 2020

Gasten gezocht voor Aan Tafel Met

Door |2020-09-16T09:59:45+02:0016-9-2020|Uncategorized|0 Reacties

Op LocoFM hoor je op donderdagavond vanaf 7 uur doorgaans het programma gepresenteerd door Nia van den Bosch of een gastpresentator. In het programma komen gasten vanuit de kerk en samenleving om te praten over onderwerpen waarbij het geloof centraal staat.

In veel gevallen staan er concerten, samenzangavonden en dergelijke centraal maar door het coronavirus worden er hiervan weinig georganiseerd. Vandaar dat het programma ook enige tijd stil heeft gelegen.

Toch willen we het programma erg graag weer opstarten en zijn daarom op zoek naar gasten die wat te vertellen hebben. Dat hoeft niet te gaan over een concert. Misschien wilt u ook uw blik op het geloof delen.

Het programma duurt een uurtje en voor dat uurtje mag u ook zelf muziek meenemen. Voor meer informatie of aanmelden kunt u mailen naar diesmer@locomediagroep.nl.

10 september 2020

Burgemeester Tanja Haseloop over de steekpartij afgelopen weekend

Door |2020-09-10T09:36:56+02:0010-9-2020|Ochtendmix|0 Reacties

Vanmorgen belde Willem van den Beld in het programma Ochtenmix met burgemeester Tanja Haseloop om bij te praten over het steekincident afgelopen weekend in Wezep.

De burgemeester meldt dat een van de slachtoffers nog in het ziekenhuis verblijft en dat het daar langzaam wat beter mee gaat. De overige slachtoffers verblijven inmiddels weer thuis. Café de Passage werd na het incident door de burgemeester gesloten maar zal vandaag de deuren weer openen. Volgens de burgemeester zijn aan die opening verder geen voorwaarden gesteld.

Wat er vrijdagavond precies is gebeurt is nog niet duidelijk. Heel veel verhalen doen de ronde door Wezep, veel getuigen hebben zich gemeld maar deze zijn nog niet allemaal gehoord. De burgemeester doet nogmaals de oproep om je te melden wanneer je iets hebt gezien. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem.

De 34-jarige Hattemer die van het steekincident wordt verdacht ontkent dat hij er iets mee te maken heeft. Hij word verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling. Hij blijft nog zeker 14 dagen vastzitten.

Tot slot uit burgemeester Tanja Haseloop ook nog haar zorgen wat betreft de opleving van het coronavirus.

Luister hieronder het hele gesprek terug:

9 september 2020

Henk Borgmeijer over 40 jaar speaker bij hardloopwedstrijden

Door |2020-09-09T09:42:23+02:009-9-2020|Ochtendmix|0 Reacties

Vanmorgen belde Willem van den Beld met Henk Borgmeijer die 13 september 40 jaar geleden begon als speaker van hardloopwedstrijden. Velen zullen de stem van Henk herkennen maar ook velen kennen hem nog van zijn tijd als badmeester bij Zwembad de Veldkamp.

Luister hier het hele gesprek terug:

8 september 2020

Stichting Vrienden van de Hullen te gast bij Loco Info

Door |2020-08-17T08:24:53+02:008-9-2020|Loco Info|0 Reacties

Begin jaren tachtig is de Stichting Vrienden van de Hullen opgericht met het doel om de ouderen die in het verzorgingstehuis zaten te vervoeren naar bijvoorbeeld de familie of een ziekenbezoek. Destijds is er een rolstoelbus aangeschaft. Nu bijna 40 jaar later bestaat de rolstoelbus nog altijd en is nog altijd eigendom van de stichting.

Woensdag 9 september zijn Egbert Nagelhort en Kees van de Kamp te gast bij Loco Info om te vertellen over deze stichting. Egbert is voorzitter van de stichting, Kees is ook bestuurslid en al sinds 2007 chauffeur van de bus. In de uitzending wordt terug geblikt op al die jaren. Hoe het initiatief tot stand kwam, hoe de verschuiving naar dagbesteding is gegaan en natuurlijk hoe men alles draaiende houd.

Normaal is een deel van de inkomsten van de oliebollen die op de schapenmarkt worden verkocht. Maar door Corona gaat de schapenmarkt dit jaar niet door. Toch kun je de bekende oliebollen van Henk & Henk wel kopen. Op 16 september worden de oliebollen van 10:00 tot 16:00 verkocht. Als je er zeker van wilt zijn moet je ze vóór die tijd bestellen, want de losse voorraad is beperkt. Aan de verspreide flyer is een bestellijst toegevoegd. Is deze niet meer in uw bezit dan kan er alsnog besteld worden via vriendenvandehullen@gmail.com onder vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal zakken á 8 stuks voor € 6,- tot uiterlijk 5 september.

Verder komt van 11.00 – 12.00 uur Martien van der Knijff met zijn carillon de zaak opvrolijken.

Iedereen is van harte welkom op en rondom het terrein van de Hullen, maar houdt de coronaregels wel in acht.

2 september 2020

Speler WHC positief getest op Corona

Door |2020-09-02T10:02:59+02:002-9-2020|Ochtendmix|0 Reacties

Een speler van de Wezepse voetbalclub WHC is positief getest op het coronavirus. Na een verblijf in het buitenland heeft de speler zich laten testen die positief eruit kwam.

De speler heeft afgelopen zaterdag nog gespeeld en WHC heeft iedereen die in nauw contact met hem geïnformeerd. Ze hebben richtlijnen meegekregen en als er geen veranderingen zijn mag iedereen donderdag weer spelen. Dat is besloten na overleg met de GGD. De speler heeft zelf geen klachten.

Naar verwachting gaan de geplande wedstrijden gewoon door.

Luister hier het hele gesprek met bestuurslid Gertjan van der Wal

1 september 2020

Bob Bergkamp over zwembad de Veldkamp

Door |2020-09-01T12:03:20+02:001-9-2020|Ochtendmix|0 Reacties

Bob Bergkamp was vanmorgen bij LocoFM te gast om te praten over zwembad ‘de Veldkamp’ in Wezep dat momenteel in zwaar weer verkeerd. De gemeente zet alles op alles om het zwembad open te houden, nu Sportfondsen de samenwerking wil beeindigen. De gemeenteraad moet daar een besluit over nemen naar sluiten is volgende wethouder geen optie.

Volgens onderzoek is het exploiteren van een openbaar zwembad niet haalbaar zonder gemeentelijke bijdrage. Een samenwerking met de gemeente Kampen word door de wethouder niet uitgesloten.

Luister hieronder het hele gesprek terug:

25 augustus 2020

Even voorstellen: Wiljan Keijl

Door |2020-08-12T08:09:58+02:0025-8-2020|Algemeen|0 Reacties

Wat is je naam?

Wiljan Keijl

Hoe oud ben je?

22 jaar

Hoe ben je bij Loco Media Groep terecht gekomen?

Eigenlijk op 2 manieren via Herman Zielhuis met het regionieuws en later via een vacature in de krant voor Kennis van Zaken

 

Wat doe je precies bij Loco Media Groep?


Ik presenteer het radioprogramma Kennis van Zaken. Hierin komt lichte maar ook zwaardere materie voorbij over bijvoorbeeld de economie, juridisch, Europese Unie, maar ook lichte en mooie projecten zoals Stichting Present. Iets wat ik eerst niet kende, maar nu wel. Op die manier probeer ik onderwerpen een podium te geven. Mensen met kennis over onderwerpen te laten spreken en ik stel de vragen.

 

Hiernaast doe ik het regionieuws bij Herman Zielhuis. Dit neem ik thuis op maar zoek zelf de artikelen uit. Voorlezen is niet mijn sterkste eigenschap maar vind het wel leuk om te doen. Doordat ik het thuis op neem kan ik het een paar keer opnieuw inspreken. In het begin was dat vaak, tegenwoordig is het soms maar 1 keer.

 

Wat ik er nog bij ga doen is als flexer mee als verslaggever voor LocoTV. Misschien word ik wel een beetje herkend, doordat ik soms in films en series te zien ben. Of een talentenjacht waarvan wij allemaal weten dat deze geen succes was. Maar wat de mensen in de zaal en ik zelf weten is dat het slechter is laten zien dan dat het was. Daarnaast vind ik het leuk om dingen te weten te komen over allerlei soorten onderwerpen en TV is dan toch wel mijn grote passie. Alleen is voor iemand zoals ik de kans nihil om echt goed door te komen bij de landelijke TV-wereld. Helemaal met 1-0 achterstand maar een kleine kans is ook een kans zeg ik maar. En Loco draagt bij voor de ervaring en omdat ik het hartstikke leuk vind en er energie van krijg.

Hoe bevalt het tot nu toe?

Ja, eigenlijk hartstikke goed. Ik merk zelf dat ik enorm gegroeid ben want het blijft toch ambacht werk. Als ik kijk toen ik begon met het regionieuws en nu met het programma Kennis van Zaken. Als ik kijk hoe dat gaat krijg ik toch her en der schouder klopjes en dat geeft een goed gevoel. Zelf ben ik blij dat ik mij kan ontwikkelen bij Loco. Het is ook goed te combineren met mijn dagelijkse baan. Helaas ben ik afhankelijk van de gast waardoor ik soms niet te horen ben omdat er bij de gast iets tussen is gekomen.

 

Foto: Wiljan Keijl (rechts) met financieel adviseur Tom Petrovic (links)