17 mei 2022

Liesbeth Vos over problemen met de formatie

Door |Algemeen|0 Reacties

Het is onrustig in de politiek van Oldebroek. Waar het eerst leek tot een formatie zonder grote problemen werd er eind vorige week toch een ander geluid hoorbaar. De ChristenUnie heeft echter aan de ABO bekend gemaakt geen vertrouwen te hebben in een coalitie met de ABO.

Reinier Mulder, de informatier, is gevraagd voor een advies. Dit advies was om een coalitie te vormen met ChristenUnie, SGP en het CDA. Over deze kwestie is gisteren een gemeenteraadsvergadering geweest.

Willem van den Beld praatte met wethouder Liesbeth Vos over de verschillende gebeurtenissen. Luister hieronder het hele gesprek terug:

 

13 mei 2022

Proef sportprogrammering LocoFM en LoeFM

Door |Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

LocoFM en LoeFM pakken samen de handschoen op om een proef te draaien met het sportprogramma op de zaterdagmiddag. Beide omroepen zenden op de zaterdagmiddagen een sportprogramma uit met daarin live verslagen van diverse voetbalwedstrijden. Vanaf deze week zal het één uitzending worden, dus een samenwerking tussen beide omroepen.

Voor de luisteraar verandert er niks, u kunt gewoon afstemmen op LocoFM of LoeFM en zal dan alle wedstrijden live kunnen volgen. In de praktijk betekent dit dat er live verslagen zijn van de wedstrijden van WHC, OWIOS, VSCO ‘61, Elburger SC, DSV´61, SV ´t Harde en Noord Veluwe Boys.

Mocht deze proef succesvol verlopen dan zal vanaf het seizoen 2022/2023 officieel over gegaan worden tot één sportprogramma.

Komende zaterdag zal de uitzending verzorgd worden door LocoFM en kunt u onderstaande wedstrijden live volgen:

14:00 VRC – VSCO ‘61
14:30 OWIOS – AVW ‘66
14:30 DSV ’61 – Elspeet
14:30 SV ’t Harde – VHK
14:30 Noord Veluwe Boys – Zalk
14:45 Elburger SC – Zalk
15:00 Winsum – WHC

12 mei 2022

LocoFM krijgt nieuwe stream

Door |Algemeen|0 Reacties

Vanaf vandaag is LocoFM te beluisteren via een nieuwe stream-URL. Op dit moment werkt de oude URL ook nog maar deze zal binnenkort niet meer beschikbaar zijn. Het kan zijn dat u dan geen LocoFM meer kunt ontvangen.

Uiteraard doen we ons best om dat laatste te voorkomen. Om dit te voorkomen kunt u de nieuwe stream-URL invoeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn via software (WinAmp, VLC Player etc.) maar ook via hardware (internetradio’s etc.). Onze nieuwe stream-URL is: https://stream.locofm.nl.

Werkt deze stream niet bij u? Neem dan contact op per mail met [email protected]. Graag horen wij dan ook via welk apparaat of welke software deze URL niet werkt, zodoende kan ons technische team werken aan een oplossing.

5 mei 2022

Geert Kroeze neemt cheque in ontvangst

Door |Algemeen|0 Reacties

De start van 2022 ligt alweer even achter ons. Maar Geert Kroeze sloot het jaar 2021 mooi af. Hij won tijdens het programma Op Weg Naar 2022 allereerst al een mooie prijs en kreeg op oudjaarsdag ook nog eens de hoofdprijs. Namelijk een BBQ voor 10 personen. Aangeboden door Slagerij Van Guillik uit Hattemerbroek.

Van harte gefeliciteerd Geert, geniet ervan!

6 april 2022

Liesbeth Vos over de energietoeslag

Door |Ochtendmix|0 Reacties

Dat de energieprijzen de pan uit stijgen is inmiddels geen nieuws meer. Ook de Gemeente Oldebroek heeft enige tijd geleden groen licht gegeven voor een energie-toeslag. Diverse mensen zullen binnenkort een bedrag van €800,- op hun rekening gestort krijgen. Het gaat dan om huishoudens die bijvoorbeeld moeten leven van een uitkering of gebruik maken van andere voorzieningen voor huishoudens met een laag inkomen.

De gemeente werkt nu aan een formulier waardoor meer mensen aanspraak kunnen maken op deze regeling. Uiteraard zijn daar wel diverse voorwaarden aan verbonden. Zo mag het inkomen niet maximaal 120% van het bijstandsinkomen zijn. Voor vragen kan men zich melden bij het Sociaal Team van de Gemeente Oldebroek.

Willem van den Beld sprak met wethouder Liesbeth Vos over deze regeling. Luister hieronder het hele gesprek terug:

17 maart 2022

Eltjo Bos gunt niemand een leven als hem

Door |Algemeen|0 Reacties

Verslaafd. Je kunt het aan van alles zijn. Maar dat wil niet zeggen dat elke verslaving per se iets slechts is. Toch zijn er ook genoeg verslavingen waar dit wel van te zeggen is. Iemand die dit in levende lijve heeft meegemaakt is de 53-jarige Eltjo Bos.

Zijn verslaving begon al toen hij een jaar of 13 was, toen nog woonachtig in het noorden van het land. De onzekere Eltjo wilde er graag bij horen wat uiteindelijk resulteerde in het roken van een joint. Dat zorgde ervoor dat hij meer eigenwaarde en zelfvertrouwen kreeg. Het voelde op dat moment zo fijn dat het niet heel lang duurde voordat het blowen een dagelijks iets werd in zijn leven.

Op bepaald moment ging het steeds verder bergafwaarts. Zijn motivatie voor school werd minder en werd ondertussen van de ene naar de andere school gestuurd. Ondertussen bleef het ook niet meer alleen bij de jointjes maar kwam ook drank en harddrugs in het spel. Verder begon hij ook met het dealen waardoor hij ook diverse malen in de gevangenis is beland.

Rond de eeuwenwisseling verhuisde Eltjo naar de Veluwe. De onderwereld zat achter hem aan, hij sliep onder bruggen, zijn leven was een complete puinhoop geworden. Op de Veluwe leerde hij zijn vrouw Bianca kennen. Hij was toen nog verslaafd maar na een periode gaf ze hem de keuze. Of de keuze voor het gezin en er alles aan doen om de verslaving te stoppen of doorgaan zonder vrouw en kinderen.

Hij koos om weg te gaan bij zijn gezin omdat hij dacht niet zonder alcohol en drugs te kunnen. Hij belande uiteindelijk in een stacaravan waar het helemaal uit de hand liep. Hij mocht zijn vrouw en kinderen niet meer zien, had geen werk meer en dus geen inkomen, z’n ouders wilden geen contact meer en zo stond hij er helemaal alleen voor.

Het kon niet langer zo, en dat zag Eltjo zelf op een gegeven moment ook in. In een droom vond hij de moed om zich in te schrijven bij een verslavingskliniek. Het hele proces om af te kicken heeft jaren in beslag genomen. Inmiddels gebruikt hij 12 jaar niet meer.

Nu gaat Eltjo zelf mensen helpen. Hij heeft daarvoor in de gemeente Heerde een AA-herstelgroep gestart, een soort zelfhulpgroep voor verslaafden. Dit idee kwam door een oproep in de krant. Hij wilde altijd al mensen helpen met deze problemen en heeft meteen contact opgenomen.

Sinds kort vinden de eerste bijeenkomsten met deze herstelgroep plaats. Deze worden op woensdagavond tussen 19:00 en 21:00 gehouden dorpshuis de Heerd in Heerde. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met Eljto via 06 36 18 30 72.

Willem van den Beld praatte met Eljto Bos over het verloop van zijn leven en het starten van de herstelgroep. Luister hieronder het hele fragment terug.

24 februari 2022

Verkiezingsbus vandaag op het Raadhuisplein in Oldebroek

Door |Algemeen|0 Reacties

Omroep Gelderland toert door de provincie met een grote verkiezingsbus met daarin een mobiele studio. Lokale- en streekomroepen verzorgen hierin, verspreid over 51 gemeenten, livestreams die in het teken staan van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De verkiezingsbus stopt op 24 februari tussen 16.00 en 17.00 uur op het Raadhuisplein in Oldebroek. Er zijn 2 rondes waarbij steeds 4 partijen aan tafel zitten. Dirk-Jan Grootkarzijn zal het programma presenteren en voelt in de eerste ronde CVO, D66, CU en CDA aan de tand en in de tweede ronde zitten SGP, Duurzaam Oldebroek, ABO en de VVD.

GLD StemtVoor de gemeenteraadsverkiezingen wordt er in 51 Gelderse gemeenten een nieuw lokaal bestuur gekozen. Maar wat valt er te kiezen? Op wie stem je en welke partijen doen er mee? Op GLD Stemt vind je alle berichten en verhalen over de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Ook voor Oldebroek!

Live-uitzendingOmroep Gelderland maakt tijdens de verkiezingstour ook wekelijks een live tv-uitzending in de grote steden van onze provincie. In elke uitzending van GLD Stemt maken we de balans op van de beloftes die gemeenten in die regio vier jaar geleden hebben gedaan. Wat is gelukt en wat niet? Je ziet het in GLD Stemt, iedere vrijdag om 17.20 uur op TV Gelderland. Meer weten? Kijk dan op GLDstemt.nl.

14 februari 2022

Amsterdamse PvdA’er richting Oldebroek voor tegengeluid op speerpunt CVO

Door |Algemeen|0 Reacties

Als er een nieuwe partij start komt daar natuurlijk ontzettend veel bij kijken. Dat zullen de mensen achter de nieuwe partij “Christelijk Verbond Oldebroek” ongetwijfeld ervaren. Aan een verkiezingsprogramma wordt hard gewerkt maar onlangs liet de partij al wel 10 speerpunten weten. Het vijfde speerpunt van CVO is “Voor het gezin & familie. Geen LHBT-vlag”.

Dat speerpunt viel niet goed bij Geert Noordzij. Hijzelf staat op de kieslijst voor de Partij van de Arbeid in Amsterdam. Om een tegengeluid te geven op dit speerpunt kwam Noordzij naar Oldebroek toe om op diverse plaatsen de regenboogvlag op te hangen. Terwijl hij dit aan het uitvoeren was kwamen er diverse positieve reacties op zijn actie.

Gerard Boer sprak met Geert hierover op LocoFM. Luister hier het gesprek terug:

31 januari 2022

Rudolf Huberts, Derk Jan van Putten, Geert Schoonhoven en Mathijs Wagenaar bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. In januari is het thema Welkom in 2022, samen het nieuwe jaar beginnen.

In deze uitzending is Rudolf Huberts van Goed Bezig Oldebroek en het Lokaal Sportakkoord te horen. Met Rudolf praten wij over de toegekende projecten van het Lokaal Sportakkoord en welke mogelijkheden er nog zijn, en daarnaast hebben wij het over activiteiten van Goed Bezig in de Gemeente Oldebroek.

Met mountainbiker Derk Jan van Putten praten wij over de MTB Veluwse Wintercompetitie waar hij voorzitter van is, en over zijn eigen prestaties als mountainbiker. Met Geert Schoonhoven praten wij over het vervolg van de Maxi Promo Wintercompetitie en de trainingen bij de ATB Vereniging Oldebroek.

Met de organisator van het NK Gravel Mathijs Wagenaar praten wij over de plannen in 2022. Recentelijk is bekend geworden dat er meerdere wedstrijden gravel georganiseerd zullen worden. De primeur van het NK Gravel was voor Wielervereniging De IJsselstreek en vond plaats in Epe.

24 januari 2022

Dakar deelnemer Gerrit Zuurmond en motocrosser Gradus van Essen bij Sportief Zijn Zeker Weten

Door |Sportief zijn zeker Weten|0 Reacties

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. In januari is het thema Welkom in 2022, samen het nieuwe jaar beginnen.

In deze uitzending is Gerrit Zuurmond van het Rainbow Truck Team te horen. In de eerste twee weken is Gerrit actief geweest in de Dakar 2022 samen met navigator Tjeerd van Ballegooij en monteur Klaas Kwakkel heeft hij de zware rally volbracht. In dit programma hoort u zijn ervaringen.

Evert van ’t IJssel heeft een prachtig interview gemaakt met Gradus van Essen, een interview  over Keizersveld wat  Gradus opdraagt aan Harrie de Bruin.  In deze uitzending hoort u deel twee van dit interview.

Ga naar de bovenkant