Door: Categorieën: Algemeen

Gisterenmiddag werd er wederom een persconferentie gehouden waar nieuwe maatregelen werden aangekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Men vreest dat de nieuwe mutaties hard om zich heen gaan grijpen en zo een derde golf gaan veroorzaken. Om dat te voorkomen werden er gisteren nieuwe maatregelen aangekondigd.

Zo word het vliegverkeer naar diverse landen waar deze mutaties om zich heen grijpen verboden. Ook mag je nog maar 1 persoon ontvangen en mogen vanaf 25 januari nog maximaal 50 mensen aanwezig zijn bij een uitvaart.

De avondklok die men verwachte is nog niet aangekondigd maar daar word vandaag door de tweede kamer over gesproken. De kans is groot dat deze vanaf zaterdag of zondagavond van kracht word. Je mag dan tussen 20:30 en 4:00 niet op straat zijn tenzij je aan een aantal voorwaarden voldoet.

Willem van den Beld belde vanmorgen met burgemeester Tanja Haseloop om te vragen wat ze van deze maatregelen vind. Ze verwacht dat er wel een avondklok gaat komen. Diverse burgemeesters geven aan tegen een avondklok te zijn, maar de burgemeester van Oldebroek is van mening dat er goed over word nagedacht en dat de uitkomt goed is om het coronavirus onder de duim te houden.

De veiligheidsregio’s hebben aangegeven dat er streng word gecontroleerd als er een avondklok komt. Naast BOA’s en de politie zal ook de marechaussee hiervoor de straat op gaan. Als je zonder geldige reden je op straat vertoond loop je kans om een boete van €95,- te krijgen.

Luister hier het hele gesprek met burgemeester Tanja Haseloop terug: