Door: Categorie├źn: Ochtendmix

Vanmorgen belde Willem van den Beld met burgemeester Tanja Haseloop van de Gemeente Oldebroek om terug te kijken op de persconferentie die gisterenavond plaats vond.

Tijdens de persconferentie werd aangekondigd dat de huidige lockdown met in ieder geval 3 weken wordt verlengt tot en met 9 februari. Dat komt onder andere door de Britse variant van het coronavirus dat momenteel in ons land aanwezig is. Van deze variant is namelijk nog niet veel bekend en er zijn zorgen dat deze variant om zich heen gaan slaan.

Burgemeester Tanja Haseloop hoopt dat dat probleem minder groot word dat waar we nu bang voor zijn. “Anders zijn we weer terug bij af zometeen” aldus de burgemeester. Zodoende roept ze op aan iedereen om je aan de gestelde maatregelen te houden, niet de randjes op te zoeken en we nog 3 weken deze lockdown volhouden met z’n allen.

De burgemeester maakt zich ook zorgen over de Gemeente Oldebroek. De cijfers dalen licht maar nog lang niet snel genoeg. Het zijn nog altijd meer dan 113 nieuwe ziektebesmettingen en dat is veel te veel.

Ook word nog gesproken over een avondklok. Het OMT gaat onderzoeken of dit helpt om het coronavirus onder de duim te krijgen. De burgemeester is van voorstander van bijna alle maatregelen die helpen om het aantal besmettingen te beperken genomen moeten worden. En als daar een avondklok voor nodig is dan zei dat zo.

Het hele gesprek met Willem van den Beld kun je hier terugluisteren: