Door: Categorieën: Kennis van Zaken

Donderdagmiddag 6 april om 17.00 uur kunt u luisteren naar Kennis van Zaken op LocoFM. Matthias Michelsen is namens Felix Bedrijfsjuristen & Hippische Juristen te gast in de studio. In deze aflevering zullen we met hem spreken over conformiteit. Zowel in de bedrijfsjuridische als de hippische zin

Wat mag je verwachten van een product wat je koopt. Mededelingen die gedaan worden door de verkoper of die gedaan hadden moeten worden en het onderzoek wat de koper had moeten verrichten.

Voor het hippische kunnen we dan een uitstapje maken naar de aanschaf van een paard en de verkopende partij die een hippische onderneming heeft (eenmanszaak, VOF of BV) maar als particulier het paard heeft verkocht. Wat voor gevolgen heeft dat/kan dat hebben?

Breder getrokken geldt de conformiteit ook voor producten die je normaalgesproken koopt, bijv. een auto. Wat nu als deze tweedehands is? En stel, wat als je via marktplaats een tweedehands artikel koopt, maakt dit nog verschil t.o.v. van koop bij een bedrijf?

Vragen en reactie’s zijn welkom op het mailadres: [email protected] of tijdens de uitzending per telefoon: 038-3769697. Deze uitzending is ook nog op maandag 10 april om 17.00 uur te beluisteren.