Door: Categorie├źn: Algemeen

Ruim een half jaar is eraan gewerkt. De nieuwe locatiestudio van LocoFM. Met een team van vrijwilligers is in maart dit jaar een ruw plan gemaakt voor de nieuwe locatiestudio. Wat zijn wensen van programmamakers, presentatoren, technici en wat hebben we de afgelopen jaren geleerd van de uitzendingen op locatie toen.

Vanuit het ruwe plan kwam een steeds concreter idee tevoorschijn en dat resulteerde in de studio zoals je die afgelopen woensdag kon bewonderen op de schapenmarkt.

Een van de dingen die vanuit het verleden geleerd is het verzorgen van een noodstroom-voorziening. Was het eerder het geval dat we bij een stroomstoring meteen van zender waren is het nu zo dat we nog ruim drie kwartier uit kunnen zenden.

Het gemak van de noodstroomvoorziening heeft zich op de schapenmarkt al bewezen. Toen er een hogedrukreiniger bij ons op de haspel werd aangesloten, waar we zelf niets van wisten, klapte de groep eruit. En dan de paniek ineens een stuk minder groot.

Natuurlijk is er op technisch gebied ontzetten veel veranderd. Waarbij we voorheen via een straalzender een verbinding naar de studio hadden maken we nu gebruik van internet. Daarmee is de verbinding ruisloos en dus ook van veel betere kwaliteit. En als er in de buurt geen internetverbinding beschikbaar is dan is het nog steeds mogelijk om via 4G een uitzending te verzorgen.

Kortom, een hoop nieuwe technische snufjes rijker.

Mocht er binnenkort een evenement plaatsvinden die wij niet mogen missen? Laat het dan weten. Je kunt daarvoor contact opnemen met onze programmaleider Diesmer Ponstein via [email protected]