Door: Categorieën: Algemeen

Wat is je naam?

Wiljan Keijl

Hoe oud ben je?

22 jaar

Hoe ben je bij Loco Media Groep terecht gekomen?

Eigenlijk op 2 manieren via Herman Zielhuis met het regionieuws en later via een vacature in de krant voor Kennis van Zaken

 

Wat doe je precies bij Loco Media Groep?


Ik presenteer het radioprogramma Kennis van Zaken. Hierin komt lichte maar ook zwaardere materie voorbij over bijvoorbeeld de economie, juridisch, Europese Unie, maar ook lichte en mooie projecten zoals Stichting Present. Iets wat ik eerst niet kende, maar nu wel. Op die manier probeer ik onderwerpen een podium te geven. Mensen met kennis over onderwerpen te laten spreken en ik stel de vragen.

 

Hiernaast doe ik het regionieuws bij Herman Zielhuis. Dit neem ik thuis op maar zoek zelf de artikelen uit. Voorlezen is niet mijn sterkste eigenschap maar vind het wel leuk om te doen. Doordat ik het thuis op neem kan ik het een paar keer opnieuw inspreken. In het begin was dat vaak, tegenwoordig is het soms maar 1 keer.

 

Wat ik er nog bij ga doen is als flexer mee als verslaggever voor LocoTV. Misschien word ik wel een beetje herkend, doordat ik soms in films en series te zien ben. Of een talentenjacht waarvan wij allemaal weten dat deze geen succes was. Maar wat de mensen in de zaal en ik zelf weten is dat het slechter is laten zien dan dat het was. Daarnaast vind ik het leuk om dingen te weten te komen over allerlei soorten onderwerpen en TV is dan toch wel mijn grote passie. Alleen is voor iemand zoals ik de kans nihil om echt goed door te komen bij de landelijke TV-wereld. Helemaal met 1-0 achterstand maar een kleine kans is ook een kans zeg ik maar. En Loco draagt bij voor de ervaring en omdat ik het hartstikke leuk vind en er energie van krijg.

Hoe bevalt het tot nu toe?

Ja, eigenlijk hartstikke goed. Ik merk zelf dat ik enorm gegroeid ben want het blijft toch ambacht werk. Als ik kijk toen ik begon met het regionieuws en nu met het programma Kennis van Zaken. Als ik kijk hoe dat gaat krijg ik toch her en der schouder klopjes en dat geeft een goed gevoel. Zelf ben ik blij dat ik mij kan ontwikkelen bij Loco. Het is ook goed te combineren met mijn dagelijkse baan. Helaas ben ik afhankelijk van de gast waardoor ik soms niet te horen ben omdat er bij de gast iets tussen is gekomen.

 

Foto: Wiljan Keijl (rechts) met financieel adviseur Tom Petrovic (links)