Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In kader van motocross en “De Tijd Van Toen Op Keizersveld” ging Evert van ’t IJssel in gesprek met Freddie van ’t Ende. Ook sprak hij met de jonge crosser Dani Heitink. Dirk Jan Grootkarzijn ging in gesprek met de voorzitter van Wieler Vereniging De IJsselstreek Roland Aartsen.

In het interview met de voorzitter van WV de IJsselstreek verteld Roland Aartsen over zijn eigen sportprestaties op schaats gebied. Ook verteld de voorzitter hoe hij zijn rol ziet bij de Wielervereniging, verbindend en samenwerken is zijn doel. Wij zochten de voorzitter op in Harderwijk.

Dani Heitink heeft niet stil gezeten.

Kamperveen: Het 11-jarige motorcrosstalent Dani Heitink heeft ondanks de corona de motivatie niet verloren. De Husqvarna rijder die in 2020 zijn entree maakte in de 85cc grote wielen klasse voelt zich prima thuis in deze categorie. Heitink weet dat er hard getraind moet worden om met de besten mee te gaan. Daarom is er ook een hele andere aanpak ontstaan en dat heeft zijn vruchten af geworpen. Banen in Nederland werden aangedaan maar ook het avontuur in Spanje was voor Dani zeer geslaagd. Zo vroegen we ook aan Heitink hoe hij terugkijkt na de afgelopen winterperiode, maar ook wat het verschil is om op een circuit te rijden van eigen bodem en de internationale banen. De vraag was ook als Heitink al gewend was aan zijn MX trainer Marcel Hartman. Maar Dani wil meer en heeft zeker een doelstelling voor 2021.

Evert van ‘t IJssel ging over het Keizersveld in gesprek met Freddie van ‘t Ende.

Een echte geboren Wezeper is hij Freddie van ‘t Ende (55) die op jonge leeftijd te zien was op zijn thuiscircuit Keizersveld. Gedreven was hij zeker en gaf in de 80cc klasse zijn visitekaartje al vroegtijdig af. Al zijn broers en zusje hebben wel op de crossmotor gezeten en vocht hij samen om de winst met zijn een jaar oudere broer Hendrie die ook over het nodige talent beschikte. Als jeugdrijder genoot hij van het vele publiek wat naar de baan toe kwam kijken. Freddie heeft zeer veel geleerd toen in die tijd en zeker het technische werk was prima te leren op zo’n crossbaan. In 1986 is het doek gevallen voor van ‘t Ende maar dat kwam door verschillende redenen. Maar hoe dan ook, die jaren pakken ze hem niet meer af. Dat je er veel voor moest doen werd wel duidelijk maar komt natuurlijk ook het stukje over de nationale wedstrijden voorbij wat Freddie heeft gereden.

Zoon Youri heeft min of meer het stokje overgenomen van zijn vader en heeft inmiddels al drie titels te pakken waar Freddie natuurlijk zeer trots op is. En zo komt er nog veel meer voorbij.