Door: Categorieën: Infocus

Sinds 3 augustus 2019 staat in de programmering van LocoFM het programma Infocus. Op zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur worden de nieuwsberichten extra belicht door middel van telefonische interviews welke rechtstreeks worden afgenomen door presentator Arno van Elst.

De luisteraar die vanaf 1992 naar de Oldebroeker lokale radio luistert kent misschien de naam Infocus nog wel als programma waarin de nieuwsberichten werden voorgelezen van die dag en de week erop.

Het mogelijk maken de achtergrond van een nieuwsbericht middels een gesprek te belichten inspireerde Arno om, na een punt achter KiKstartFM gezet te hebben, verder te gaan met het informatieve programma. De berichten worden vaak in de snelle media kort en bondig geschreven terwijl er nog zoveel over te vertellen valt. Daarvoor biedt Infocus op 4 tijdstippen ruimte op de zaterdagmorgen. De redactie neemt contact op met de schrijver van een bericht en overlegd een gesprek in het programma.

Omdat je onmogelijk in een persbericht kunt schrijven waarom blik en zwerfafval niet in een weiland maar in de prullenbak bij je thuis thuishoort! Hoe maak je een documentaire over 75-jaar vrijheid? Wat komt er nog meer bij kijken in het politiewerk? Hoe ervaart de burgemeester de coronacrisis? Allemaal antwoorden op de vragen welke uitmonden in mooie maar vooral informatieve gesprekken op LocoFM. U wordt uitgenodigd om eens te luisteren of anders via Facebook of Youtube het kanaal InfocusLocoFM de eerder gevoerde gesprekken terug te luisteren.

Heeft u iets te melden, laat het weten via [email protected]

Infocus

Zaterdag 10 tot 12 uur  via LocoFM. 107.2 en 107.6FM, DAB+ en locofm.nl/live

Facebook:  /InfocusLocoFM

Youtube:  youtu.be/InfocusLocoFM