Door: Categorieën: Match

Persfoto_palingsound_Mon_Amour_kleinerZaterdagmiddag 12 september om 12.00 uur is Jack Veerman, van de band Mon Amour, op bezoek bij LocoFM. In het programma Match, gepresenteerd door Willem van den Beld, vertelt Jack over de verlengde theatertour van 50 jaar Palingsound. Op 10 oktober is het weer zover!! De show over 50 jaar palingsound in Palingcity beleeft een doorstart. Meer informatie over deze tour en de data zijn ook te vinden via www.mon-amour.nl

De Palingsound is al 50 jaar een begrip in Nederland. Van The Cats en de BZN tot Jan Smit en Nick & Simon. Hele generaties groeiden op met muziek van Volendamse bodem. De Volendamse succesformatie The Mon Amour Band – met in de gelederen BZN-drummer Jack Veerman – trekt in 2014 en 2015 langs alle grote Nederlandse theaters, om het 50-jarige jubileum van de Palingsound op grootse wijze te eren.

The Mon Amour Band
Nadat BZN in 2006 ophield met te bestaan, besloot een groep ervaren muzikanten – o.l.v. BZN-drummer Jack Veerman – om de BZN sound te laten voortleven. Niet alleen door het spelen van de oude hits, maar ook door het produceren van nieuwe albums. Na diverse succesvolle cd’s en optredens voor volle zalen, was het 50-jarig jubileum van de Palingsound aanleiding om een grootschalig theatertour te starten.

Palingsound
De naam Palingsound is bedacht door de legendarische disc jockey Joost den Draaijer. Dit deed hij waarschijnlijk omdat The Cats manager Jan Buys steevast een pondje paling meenam naar het radiostation om de promotie voor een nieuwe single extra kracht bij te zetten.

50 jaar Palingsound, de theatertour
De theatertour The Mon Amour Band presenteert 50 jaar Palingsound neemt het publiek mee in het verleden en het heden van de Palingsound. Het begon natuurlijk allemaal met The Cats, BZN en George Baker, maar ook Jan Smit, Maribelle, Nick en Simon en de 3JS zullen uiteraard niet ontbreken in het repertoire.

Naast de grote nummer één hits speelt de band ook eigen liedjes en minder bekende nummers uit de rijke muziekhistorie van Volendam. Naast muziek is er ook ruimte voor interessante achtergrondinformatie. Deze informatie komt niet alleen van de band zelf, maar de hoofdrolspelers uit 50 jaar Palingsound, zullen het publiek met een videoverbinding verrassen met leuke anekdotes.