Door: Categorieën: Uncategorized

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending is wielerorganisator Jan van Ommen te horen. Met hem praat Dirk Jan Grootkarzijn over de wielerwedstrijd de Ster van Zwolle voor de mannen en de Omloop van de IJsseldelta voor vrouwen. De openingswedstrijd van het wielerseizoen kon gezien de huidige omstandigheden niet plaat vinden. Op dit moment komt de planning van

wielerwedstrijden weer op gang. Van Jan van Ommen gaan wij het laatste nieuws horen omtrent de twee grote wedstrijden waar hij bij betrokken is. De Ster van Zwolle en de Omloop van de IJsseldelta.

Evert van ’t IJssel gaat in gesprek met Hans Eckelboom, Hans was vanaf het eerste uur bestuurslid van Keizersveld .

Het verhaal met Hans van Eckelboom (68) is wel zeer bijzonder tot stand gekomen. Want na een live uitzending over Keizersveld kwam er vijf minuten na de uitzending een mail binnen van Hans Eckelboom en gaf aan dat hij bestuurslid was geweest bij de motorcrossclub Keizersveld. Na een kort gesprek samen blijkt dat Hans drie jaar geleden van Wezep naar Frankrijk is verhuist, maar wilde hoe dan ook zijn verhaal doen. Hij zag het eerste verhaal voorbij komen van Jerry Klaaysen met Addy Kalf en ging er een lampje branden bij Eckelboom. Samen proberen we het gesprek in beeldvorm vast te leggen maar dat lukt jammer genoeg niet. Maar gelukkig hebben we het complete verhaal via de telefoon met elkaar kunnen maken. Hans verteld hoe het er in die tijd er aan toeging op de crossbaan en hoe Keizersveld is opgericht. Hij heeft heel wat rijders de zwart-wit geblokte vlag gegeven want hij was degene die als wedstrijdleider diende. Ik heb zo veel plezier beleefd op Keizersveld geeft Eckelboom aan. Nadat de baan werd gesloten heeft Hans zich niet veel meer met motorcross bezig gehouden maar was later nog wel vrijwilliger bij de IJsclub Excelsior. Wat gezondheid betreft heeft Hans ook veel moeten doorstaan maar gelukkig kan hij nog iets. Luister naar het complete verhaal van Eckelboom.