Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In kader van motocross en “De Tijd Van Toen Op Keizersveld” ging Evert van ’t IJssel de locatie Keizersveld op zoeken met een bijzondere gast Jan Bloemhof, een prachtig weerzien

op een unieke plek. Dirk Jan Grootkarzijn ging in gesprek met BMX’er Julian Bijsterbosch en de twee mannen die betrokken zijn bij het Extreme Bikes BMX Team Wiljam Janssen en Roelof van Ittersum.

De BMX’er Julian Bijsterbosch, de nummer 3 van de wereld, 2x Nederlands Kampioen zet onze gemeente door zijn prestaties op de kaart. Deze maand verneemt hij of hij opgenomen zal worden in de KNWU selectie, dat betekend dat hij zowel voor sportontwikkeling als studie naar Papendal zal gaan. Dirk Jan ging met hem in gesprek.

Ook sprak hij met twee mannen die zich inzetten voor het Extrem Bike BMX Team, ondanks dat er geen wedstrijden zijn, worden er door de team leden volop getraind om bij wedstrijden weer in actie te komen. Luister naar het gesprek met Wiljam Janssen en Roelof van Ittersum. Het team is onderdeel van de ATB Vereniging Oldebroek en traint ook op de locatie van deze vereniging op ’t Loo.

Evert van ‘t IJssel ging naar Keizersveld met Jan Bloemhof.

In deze aflevering in de tijd van toen op Keizersveld komen we in gesprek met wel een heel bijzondere man en wel Jan Bloemhof (66) . Bloemhof is in Dedemsvaart geboren maar kwam daarna in Wezep te wonen. In dit dorp duurde het vijftien jaar en vertrok Bloemhof naar Staphorst. Beiden hebben we gekozen op naar het circuit toe te rijden en kan het verhaal beginnen. Voordat circuit Keizersveld werd opgericht was Jan al actief. Hij was een van de eersten die een bromfiets had en in die tijd met Jerry Klaaysen die een Volkswagen kever had daarmee door het zandgat heen knalde en daarna op het waterwingebied maar daar kwam al snel een eind aan. Ja en Bloemhof heeft ook nachten wakker gelegen, want hij heeft dingen gedaan wat absoluut niet mocht, samen met zijn steun en toeverlaat Bernard Rozema.

Jan liet het woord armoede ook vaak vallen, want hij had helemaal niets. Hij moest aan de benzinepomp staan bij Klaaysen, werken bij Albert Hein, kranten wegbrengen en bij Bernard van de Brink aan de bak om zo mee te kunnen doen aan motorcrosswedstrijden. Jan heeft in zijn jonge leeftijd heel veel mee gemaakt maar praten we met hem ook hoe het daarna met Bloemhof is verlopen. Keizersveld was niet alleen motorcross laat hij weten, want ook vele liefdes zijn daar ontstaan en komt de grijns van Jan zijn gezicht. Luister naar het prachtige verhaal van Jan Bloemhof.