Door: Categorieën: Ochtendmix

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Naast de twee gasten die in deze uitzending te horen zijn, praten Evert en Dirk Jan over de actualiteiten van de sport. Het laatste nieuws van de motocross en het mountainbiken wordt doorgenomen.

Zaterdag 9 oktober dan is in Heerde de Nationale Boverhoff Cyclocross op het Heerderstrand. De veldrijders starten om 10.00 met de 1e wedstrijd. Met organisator Bert Jan Hamer praat ik over dit sportevenement. Bert Jan is ook als trainer voor de KNWU actief. Op zaterdag 9 zal de tweede editie plaatsvinden van de Boverhoff Cyclocross. Deze veldrit staat op de Nationale kalender van de KNWU en er komen in totaal 7 categorieën aan de start met 300 deelnemers uit heel Nederland. De organisatie ligt in handen van lokale wielerclub Velosport Veluwe. Met behulp van vele vrijwilligers zal er een pittig en uitdagend parcours worden opgebouwd van 2,5 kilometer. Alle ingrediënten zijn aanwezig: gras, zand, klimmetjes, draaien en keren en uiteraard ontbreken de balken niet. De wedstrijden zijn voor publiek goed te volgen en de toegang is bovendien gratis. De Amateurs starten om 10.00 uur en de dag wordt om 15.00 uur afgesloten met de koers voor Elites en Beloften. U hoort het laatste nieuws in dit programma.

Karst ten Klooster was een kind aan huis op Keizersveld.

Oud motorcrosser Karst ten Klooster kan geen datums of dagen noemen maar wel zijn hoogtepunten die hij heeft mee gemaakt. Evert van ‘t Ijssel zocht de  60-jarige Karst ten Klooster die is geboren in Hasselt en woont er nu nog en heeft inmiddels een eigen bedrijf opgebouwd. Ten klooster kende iedereen en niet alleen op Keizersveld maar op alle regionale crossbanen was Karst van de partij. Fanatiek was hij zeker en ging ook voor de prijzen en komen uit zijn mond vele bekende medestrijders voorbij. Aan de oude crossbaan weet hij nog wel een bocht te herinneren waar bij slecht weer het oppassen geblazen was. Honda was wel in die tijd zijn favoriete crossmotor maar hoe dan ook je moest er zelf gas opgeven. Opvallend was dat achter op zijn kleding K.T.K stond en de meesten rijders eerst geen idee hadden wat dit betekende. Maar al snel werd het duidelijk dit zijn volledige naam was en niet graag achter hem reden maar voor hem. Maar Karst was soms zo op dreef dat er geen houden aan was. Als we vragen als hij ook bij de KNMV gereden heeft was het antwoord ja, maar reed hij nooit op zondag, dit wou hij zijn ouders niet aandoen maar had zelf daar ook een apart gevoel bij. Alleen als er wedstrijden waren op bij dagen of op zaterdag dan stond hij aan de start. Het bleef niet alleen bij Solo rijden wat ook heeft hij nog als bakkenist Naast de helaas te vroeg overleden Hendrik van Werven gestaan. Karst zat vol verhalen dus alle reden om meet te luisteren naar zijn verhaal.