Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Deze maandagavond zal er teruggeblikt worden op de wielerwedstrijd De Ster van Zwolle en de Solo Motocross wedstrijden van afgelopen zaterdag verreden bij Stichting Circuit Oldebroek, Dirk Jan Grootkarzijn en Evert van ’t IJssel gaan hierover in gesprek. In deze uitzending zal ook Bart Wijnne van de ATB Vereniging Oldebroek te horen zij. Namens de wedstrijd commissie van deze vereniging zal Bart ons informeren over de Maxi Promo Wintercompetitie voor mountainbikers die zaterdag 23 oktober start op het sportpark bij de ATB Vereniging Oldebroek. Van Evert van ’t IJssel hoort u het gesprek wat hij had over “De Tijd van Toen op Keizersveld” met Lammert van de Wetering.

Lammert van de Wetering was altijd druk op het oude motorcrosscircuit Keizersveld. Lammert die inmiddels 77 jaar is en geboren in Wezep was gelijk bereidt om even zijn verhaal te doen. Van de Wetering was vanaf het begin al te vinden op de baan, in die tijd reden er een paar crossmotoren rond maar kon er ook alles. Daarna werd het drukker en kwamen er wedstrijden waarbij Lammert zelf al wel had gezien dat het technisch gezien niet altijd in orde was. Er reden motoren rond waarbij de voorrem niet werkte of achterrem en kwam min of meer de veiligheid in gevaar. Al snel kwamen er klachten van rijders die hierdoor ook schade opliepen en kwam het bestuur al snel bij Lammert terecht die gelijk ja zei om deze functie als machinekeurder op zich nam. Zo werd hij wel drukker en drukker want zijn dochter Jannie reed ook mee tussen de jongens en kwam hij op een speciale manier naar de crossbaan. Want hij had geen auto maar wel een zijspan die hij zo voor elkaar had gemaakt dat zowel gereedschapskist, Jannie, crossmotor, en van de Wetering zelf naar Keizersveld konden komen. ‘Ja je moest wat maar het was wel bijzonder’ aldus Lammert die nog meer te vertellen had.