Door: Categorieën: Algemeen

LocoFM is afgelopen zaterdag gestart met radio-uitzendingen op kanaal 9C, via DAB+ met een bandbreedte van 128kbps. Broadcast Partners leverde een aXemble headend en DAB+ zender die het Erp vermogen conform vergunning, van 200 Watt, maakt.

Tijdelijke vergunning

Het Agentschap Telecom heeft een tijdelijke vergunning, tot 1 januari 2018, afgegeven om te experimenteren met DAB+. De uitkomsten van deze DAB+ uitzendingen zullen zorgvuldig worden opgesteld en aangeboden aan het Agentschap Telecom. Samen met de expertise van Broadcast Partners wil LocoFM het ministerie en de collega lokale omroepen bevindingen en gegevens bieden waarmee beter passende besluiten kunnen worden genomen.

Arjan Dokter, Technisch Supervisor LMG (Loco Media Groep): ‘Wij stellen dan ook voor dat Agentschap Telecom de experimenten niet stopt op 1 januari 2018. Er zijn nog zoveel inzichten te vergaren met reeds gedane experiment investeringen van lokale omroepen die hun nek uitstaken afgelopen maanden.’

Samenwerking lokale omroepen

LocoFM werkt op bepaalde niveaus samen met buuromroepen. In mediastrategie en visie op toekomst voor lokale omroep in een veranderende mediawereld trekt LocoFM op met de collega’s van RTV Nunspeet. Ook RTV Nunspeet gebruikt bijvoorbeeld de BP DAB+ oplossing.

Rol Broadcast Partners

Bert-Jan Dokter, voorzitter Loco Media Groep: ‘We zijn erg blij met de rol van Broadcast Partners in dit DAB+ experiment. Uitstekende ondersteuning, geweldige expertise en hoogstaande apparatuur waarmee je als radiostation een likkebaardende DAB+ kwaliteit de ether in brengt. De support van Broadcast Partners die wij al 25 jaar ervaren is werkelijk geweldig. Ze steken hun nek uit voor lokale omroepen. Ons hele DAB+ experiment draaide dankzij Broadcast Partners binnen een paar uurtjes. Met sublieme kwaliteit in de ether. Want als lokale publieke omroep bieden we graag het beste.’