Door: Categorieën: Algemeen

Zaterdag 7 juli komt LocoFM live vanaf de open dag bij de Brandweer in Wezep. Tussen 10:00 en 16:00 hoor je diverse verslagen en brengen we je op de hoogte van diverse gebeurtenissen die dag.

Je kunt uiteraard ook zelf een kijkje nemen bij de verschillende hulpdiensten in onze gemeente. Dit ter ere van het 150 jarig bestaan van brandweer Oldebroek bestaande uit de posten Oldebroek en Wezep.

Naast de brandweer zullen diverse ketenpartners aanwezig zijn en hun materieel en materiaal aan het publiek laten zien. Verder zijn er ook diverse demonstraties. Deze demo’s en activiteiten in en om de kazerne van post Wezep geven een beeld van het werk van de verschillende hulpdiensten.

Het publiek kan kijken naar inzetten bij onder andere autobrand, botsing bij 50 km/u (val van auto uit kraan), hulpverlenging en bevrijding beknelde slachtoffers, woningbrand en nog veel meer.

Ook diverse spellen zijn er te doen en rondritten in echte brandweer auto’s inclusief de oldtimer Chevrolet van post Oldebroek! Vanaf de kazerne in Oldebroek rijdt een taxi-ambulance naar de kazerne in Wezep en ook vandaar naar de pop-up store in het centrum. Wie dat wil kan met de taxi dienst gratis naar de Open Dag!

Metakids

Ook voor de inwendige mens is het een en ander geregeld, hierin zal het onderdeel logistiek een rol spelen maar er is nog een bijzonder onderwerp waar we aandacht aan willen besteden. Door de verkoop van snacks willen de collega’s van brandweer Oldebroek en Wezep geld inzamelen voor een goed doel, namelijk Metakids – onderzoek naar metabole ziekten. Een collega heeft een zoon met deze ziekte en er is veel geld nodig voor onderzoek.

7 juli zal Meta Kids aanwezig zijn voor het geven van informatie maar ook met een spectaculaire escape room!! Kortom genoeg te doen te zien en te horen voor jong en oud!!