Door: Categorieën: Algemeen

Maandag 26 november worden LocoFM & LocoTV, onderdelen van de lokale publieke omroep, door externe oorzaken off air gebracht. Netwerkbeheerder Liander heeft per brief laten weten werkzaamheden aan kabels te gaan uitvoeren. Daarbij zullen studio’s en uitzend apparatuur van Loco Media Groep langere tijd verstoken zijn van stroom vanaf circa 9 uur in de ochtend. Liander geeft aan dat de lokale publieke omroep mogelijk pas eind van de middag weer op stroomnet zal zijn aangesloten. Dergelijk lange stroomuitval kan LMG niet met eigen middelen opvangen.

Voorzorg

Zekerheidshalve zullen LocoFM en LocoTV op maandagochtend 26 november de uitzend apparatuur uitschakelen om schades te voorkomen. De webkranten Locourant.nl, Bottercourant.nl, Koggecourant.nl, LocoFM.nl en Oldebroek.Net blijven overigens wel beschikbaar.

Herstel

Onze excuses voor ongemak aan uw zijde. We hopen, zonder kleerscheuren, in de namiddag van maandag 26 november onze programma’s en uitzendingen via kabel, Digitale TV, FM zenders en webstreams weer bij u te kunnen brengen.

LMG heeft de netwerkbeheerder gevraagd om perspectief op spoediger herstel van de dienstverlening. Liander geeft echter aan dat uitgaan van een onderhoudsvenster van 09:00u in de ochtend tot 16:00u in de middag.