Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending zal de “De tijd van toen op Keizersveld” met motocross centraal staan, drie gasten zijn te horen in deze uitzending.

Martin Holstege mocht graag op Keizersveld rijden.

Als we in Elburg aankomen dan heb ik Martin Holstege al gauw gevonden. Holstege heeft een enorme geschiedenis geschreven als het over motorcross gaat. Martin was geen KNMV rijder maar wel een zeer goede regiorijder en dat was wel te zien aan de enorme bekerkast die we zien staan. Eerst was het grasbaanrace in begin jaren 70 waarbij Holstege een flinke blessure opliep en alsnog een beker kreeg, maar hoe? Daarna pakt Martin de crossmotor en laat zich zien met een Husqvarna waarmee hij in de jaren 80 te zien is op het circuit van Keizersveld. Martin wist daar ook zeker bekers te winnen. Kampen, Hasselt en veel meer circuits werden aangedaan en was de gezelligheid volop aanwezig , Holstege heeft daar zijn mening over. Martin heeft meer dan 300 bekers gewonnen en werd zelfs sportman van het jaar in Elburg. Inmiddels is Holstege 67 jaar en rijdt nog altijd met plezier op het circuit van MSV NOV in Heerde al is het niet in wedstrijdverband, en is tevens het oudste lid.

Martin laat weten dat de tijd enorm snel is gegaan en zeker nu we weer over Keizersveld hebben waar ik heel graag mocht rijden. Holstege heeft nog veel meer te vertellen en moet u zeker.

Naast Martin Holstege zijn ook Dick Bastiaan en Gerrit Penninkhof te horen.

Evert van ‘t IJssel ging in gesprek met Bastiaan en Penninkhof. De oud motorcrossers Dick Bastiaan (65) en Gerrit Penninkhof (62) zijn beiden geboren en getogen in ‘t Loo. In die tijd waren er veel uit dit kleine dorp die het zand van Keizersveld opzochten. Dick begon op zijn vijftiende aan deze tact van sport en Gerrit was achttien jaar. Beiden hebben een zeer mooie tijd beleeft en kunnen zich nog veel namen herinneren. Penninkhof kreeg met een blessure te maken en had een bijnaam. Ook de naam van Jan Zoombelt valt regelmatig, en hebben ze bij de oud motorracer uit het dorp veel geleerd. Het circuit was bij Dick een mooie baan maar ook zeer listig en moest je goed geconcentreerd blijven. Gerrit was een 250cc specialist en voelde zich in deze klasse prima thuis. Bastiaan heeft ook eens vijfentwintig gulden gewonnen terwijl hij dat helemaal niet wist. Dit is nog lang niet alles dus alle reden om naar het complete verhaal te luisteren.