Maandagavond 5 maart is tussen 20.00 en 21.00 uur  het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. In deze uitzending praten wij met Jan van Ommen over de 58e editie van de wielerwedstrijd Ster van Zwolle die afgelopen zaterdag werd verreden. In dit uur is er ook aandacht voor mountainbiken, volleybal en motorcross. Presentator Dirk Jan Grootkarzijn gaat met sporters, bestuurders, in gesprek over de diverse sporten en activiteiten.

Afgelopen zaterdag vond er mede door de weersomstandigheden een heroïsche wielerwedstrijd van de Ster van Zwolle plaats. Het was de 58e editie van deze wielerwedstrijd. De openingswedstrijd van de topcompetitie, maar liefst 170 renners stonden er aan de start voor deze wedstrijd over 170 kilometer, met Jan van Ommen blikken wij terug op deze bijzonder zaterdag.

Met Evert van ’t IJssel praten wij over de motocross en mountainbiken, en vernemen wij het laatste nieuws rondom de motocross en mountainbike wedstrijden en de rijders. Wij blikken vooruit naar aanstaande zaterdag dan zal de 1e competitie dag zijn van de Landelijke jeugd bij het Mountainbiken in Oldebroek. Uit het gehele land zal de jeugd naar de ATB Baan op het ’t Loo komen om met elkaar te strijden. Een 1e wedstrijd is altijd weer bijzonder. Van Evert horen wij de laatste stand van zaken.

Namens Stichting Circuit Oldebroek zal Robert Leferink te horen zijn. Zij zijn volop in voorbereiding op zaterdag 31 maart en maandag 2 april. Op zaterdag 31 maart zal op circuit “De Bargen” Oldebroek de KNMV Jeugd Solo Motocross en KNMV Cup Klassen worden verreden. Op maandag 2 april worden de Dutch Masters of Motocross verreden. Robert zal ons informeren of de voorbereidingen tot nu toe, en wat er op deze twee dagen op het circuit “De Bargen” is te beleven. De vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek zijn volop in voorbereidingen op deze motorcross happening.

Met Reinier Boerendans praten wij in dit programma over de volleybalwedstrijd van de Swift Heren 1 tegen de Blauw Wit Heren 1. Van hem vernemen wij hoe deze wedstrijd is verlopen.