Door: Categorieën: Algemeen

Logo_Z50_Transparant_800x318Op zaterdag 22 augustus tussen 10.00 en 15.00 uur zendt LocoFM de Zomerse 50 uit, maar men is nog op zoek naar de ultieme zomerhit. De zomer van 2015 heeft namelijk nog geen duidelijke zomerhit opgeleverd. Voor het eerst in jaren is er deze zomer geen nummer dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat blijkt uit de tussenstand van de Zomerse 50, de jaarlijkse hitlijst met de populairste zomerhits ooit gemaakt. ‘Er zijn wel nummers van dit jaar die punten krijgen, maar een echte uitschieter zit daar nog niet bij’, vertelt Martijn de Lange, initiatiefnemer van de hitlijst. ‘Niet alleen wat het weer betreft is het dus een slechte zomer.’ In de stand kan nog verandering komen: er kan nog een maand gestemd worden op de site van de Zomerse 50,  www.zomerse50.nl. Op 17 augustus wordt de einduitslag bekend.

‘Lil’ Kleine en Ronnie Flex doen goede zaken met het opvallende nummer Drank en Drugs en ook Parijs van Kenny B. krijgt veel stemmen. Daarnaast is het nummer El Perdon van Nicky Jam en Enrique Iglesias in opkomst. Het kan natuurlijk ook zomaar gebeuren dat er deze maand nog een nieuwe hit ontstaat die al deze nummers inhaalt’, zo zegt De Lange. ‘Bovendien stemmen veel nog steeds op de aloude zomerhits, zoals Surfin’ USA, de Ketchup Song en de Macarena. Die nummers blijven elk jaar scoren.’ De Zomerse 50 van 2015 wordt vanaf maandag 17 augustus uitgezonden bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en Belgie. Onder alle stemmers wordt een vakantie naar het opkomende vakantieland Tsjechie verloot. De winnaar mag met vijftien vrienden een week doorbrengen in een luxe vakantievilla.

De hitlijst met de grootste zomerhits is in 2001 begonnen bij TV Enschede FM, dit jaar is de vijftiende editie waaraan meer dan 150 omroepen in Nederland en Belgie meedoen. Het succes van de Zomerse 50 zit volgens De Lange in het blije gevoel dat de liedjes oproepen. ‘Als je al deze zomerhits op de radio hoort, word je toch ontzettend vrolijk? Bij veel nummers horen zomerse herinneringen over vakanties met de vouwwagen of met de caravan, over zomerliefdes of over je eerste vakantie zonder ouders. Aan elke liedje kleeft wel een herinnering en andersom geldt ook: bij elke zomer hoort wel een liedje.’ Vorig jaar kwam de Noorse zanger Anders Nilsen op nummer 1 binnen met zijn zomerhit Salsa Tequila. Nummer 2 was de Lambada van Kaoma en op 3 stond Bryan Adams met Summer of ’69. Kijk voor meer informatie over de Zomerse 50 op www.zomerse50.nl.