Door: Categorieën: Aan tafel met...

Op donderdag 17 mei om 19.00 uur is Petra Ferwerda uit Nijkerk te gast bij Aan Tafel Met op LocoFM. Nia van den Bosch gaat in gesprek met haar over zelfdoding en rouwverwerking. Jaarlijks maken bijna 1900 mensen in Nederland een eind aan hun leven. Dat is zelfs drie keer zoveel als het aantal mensen dat overlijdt in het verkeer.

De reden dat ze hier aandacht voor vraagt is omdat ze zelf nabestaande is van zelfdoding. Ruim 20 jaar geleden maakte haar man een eind aan zijn leven, waarna ze achterbleef met haar dochter die nog een baby was op het moment dat haar vader overleed. 

Na ruim 20 jaar stilzwijgen heeft ze haar ervaring hierover gedeeld in het boek ‘Dat zal ik jullie nooit aandoen’ dat begin april j.l uitkwam. Haar doel met het boek is het taboe rond zelfdoding te verbreken. Ook in de christelijke wereld, komt zelfdoding voor, zoals blijkt uit haar verhaal. Het verhaal van een nabestaande van zelfdoding

Daarnaast wil ze hoop geven aan zowel nabestaanden als mensen die worstelen met suïcidale gedachten: met Gods hulp is ze hieruit gekomen en dit is ook voor anderen mogelijk.
Om deze hoop te delen onder een breder publiek, vraagt ze uw aandacht voor zelfdoding, zodat het uit de taboesfeer komt en we hoop kunnen geven aan mensen in een situatie waar wanhoop heerst.

Meer info vindt u op https://www.innerlijksterk.nl

De uitzending wordt op zondag 20 mei om 13.00 uur herhaald.