De zomerstop zit er op,  maandagavond 10 september 2018 begint het sportprogramma weer. Tussen 20.00 – 21.00 het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. In de deze uitzending van “Sportief Zijn Zeker Weten “ praten wij over diverse sporten. In dit uur gaan wij in gesprek met Gerrit van Werven van het Rainbow truckteam en is Evert van ’t IJssel te horen over de motocross. De PR van Stichting Circuit Oldebroek Robert Leferink gaat een bijzondere sportieve uitdaging aan. Presentator Dirk Jan Grootkarzijn gaat met sporters, bestuurders, in gesprek over de diverse sporten en activiteiten.

Met Gerrit van Werven praten wij over de ontwikkelingen en plannen van het Rainbow Truck Team. Het team bereid zich voor op deelname aan de Dakar 2019. Het team is in 5 jaar uitgegroeid naar een team met twee wedstrijdtrucks, een eigen service truck en een snelle verbindingswagen. Recentelijk is er een nieuwe truck aangekocht. En op dit moment wordt er volop gesleuteld op alles in optimale conditie te krijgen voor de komende Dakar. Van Gerrit vernemen wij de laatste ontwikkelingen.

Robert Leferink de PR man van Stichting Circuit Oldebroek zal te horen zijn, met hem praten wij over de sportieve uitdaging die hij aan gaat. Robert gaat naar de Sierra Nevada en gaat fietsten voor de Bas van de Goor foundation. In dit uur laat hij weten wat de uitdaging is en de motivatie waarom.

Evert van ’t IJssel zal ons weer informeren over de motocross en kijkt met u terug naar de WK motocross voor zijspannen die in Frankrijk zijn finale wedstrijd kende .  Verder is er aandacht voor het zijspan duo Jeroen Boeve en Rick Sellis die in Geldermalsen de strijd om het Nederlandse kampioenschap hebben voorgezet.

Op het zelfde circuit  kwam Ruben Kroon in actie bij de 500cc cup klasse en bij de 250cc Robert Fobbe. De vraag is als Fobbe wel is gestart, want hij had last van een schouderblessure.

Verder is er aandacht voor de tweede open beker wedstrijd die op zaterdag 8 september werd verreden bij MSV NOV in Heerde.

Wij kijken ook even met u vooruit na het wereldkampioenschap solo motocross  die in Assen zal worden verreden in het weekend van 15 en 16 september waarin de grote kans bestaat dat Jeffrey Herlings wereldkampioen kan gaan worden in de zwaarste MX klasse.

Het laatste sportnieuws hoort u maandagavond bij LocoFM radio tussen 20.00 – 21.00.