Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending praat Dirk Jan Grootkarzijn met Rik Jansen van de Hanzerenners uit Zwolle. De wielerclub is volop bezig om een Elite Wielerploeg te formeren. Samen met Heini Koornberg is Rik dit aan het realiseren. De uit Wezep afkomstige Gerrit van duinen isook renner bij de Elite Wielerploeg van de Hanzerenners. Daarnaast praten Evert en Dirk Jan over de ontwikkelingen op sportgebied en de actualiteiten rondom sportevenementen.

Evert van ’t IJssel gaat in gesprek met Klaas Brakke zijn Crosscarrière begon op Keizersveld

Staphorst/Wezep: Het duurde even voordat we Klaas Brakke voor de camera konden krijgen maar eenmaal in gesprek met hem dan is hij niet te stoppen. Klaas zat vaak met zijn vrienden in het café gezellig aan een biertje maar van het een komt het ander. Brakke begon laat met crossen en begon op zijn 26ste in de 250cc B klasse. Hij had al snel in de gaten dat het blijven bier drinken hem niet verder bracht en begon een ander koers te varen. En dat heeft voor hem toch vruchten af te werpen en zette zijn trend in een zeer goede richting en begon langzaam maar zeker zich in de prijzen te rijden. Als snel stapte hij op een 550cc machine en dat kwam mede doordat hij een grote forse kerel was. Brakke had Henk Bloemert als voorbeeld en daar trainde hij uiteindelijk zeer veel mee en bracht hem verder. Nadat hij een jaar clubwedstrijden had gereden maakte Klaas al snel de overstap naar de nationale klasse bij de KNMV

Keizersveld was een baan waar je een zeer goede basis kon leggen en was het zeker met een 500cc geen makkelijk circuit om te rijden. Veel namen weet Brakke zich nog te herinneren en waar hij het tegen op moest nemen. Sleutelen kon Klaas niet en was hij aangewezen op Jan Hofstede die al jaren een motorzaak in Staphorst heeft, Ja en die maakte alles piekfijn voor elkaar. Brakke laat weten dat zijn crosscarrière voor hem bij de crossclub Keizersveld is begonnen. Het was er ook altijd super gezellig en sfeervol en iedereen had alles voor elkaar over laar de 68-jarige Klaas weten. Ook heeft hij in Markelo bijzondere dingen beleeft waar hij samen met Addie Kalf in die tijd voor 25.000 mensen zijn kunsten mocht laten zien.

Dit is nog lang niet alles wat de oud vrachtwagenchauffeur heeft beleeft in zijn crossjaren. Dus luister naar het complete interview waar nog meer prachtige verhalen te horen zijn.

Met het sport item De Tijd van Toen op Keizersveld gaan wij even op vakantie, dat betekend dat wij na de zomer weer terug komen met nieuwe interviews uit deze periode uit de cross geschiedenis van Keizersveld.