Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In kader van motocross en “De Tijd Van Toen Op Keizersveld” ging Evert van ’t IJssel in gesprek met Jan Borst en Dirk Jan Grootkarzijn bezocht Rudolf Huberts van Goed Bezig Oldebroek. Evert en Dirk Jan nemen ook in dit uur de actualiteit van de huidige situatie in de sport samen door.

Dirk Jan sprak met Rudolf Huberts over het Sportakkoord in de gemeente Oldebroek. Rudolf licht toe wat de mogelijkheden zijn om de sport te stimuleren in de Gemeente Oldebroek. Vanuit het nationaal sportakkoord is daar 3x € 20.000,= voor beschikbaar om de inwoners te stimuleren te gaan sporten en een vitale sportomgeving te creëren. Rudolf is namens Goed Bezig al negen jaar actief in de gemeente Oldebroek, hij licht het initiatief van het sportakkoord Oldebroek toe.

Evert van ‘t IJssel drukte bij Jan Borst op de bel die heel wat jaren actief is geweest op circuit Keizersveld en ging met hem in gesprek.

Jan Borst is een geboren en getogen Hattemer en heeft altijd al oog gehad voor crossmotoren. Borst begon eerst als grasbaanracer maar was al snel ook te vinden op het circuit van Keizersveld. In 1974 draaide Jan het gas al open op zijn thuisbaan. Teunis Ramaker was zijn grote steun en toeverlaat en dat is hedendaags nog zo, en hebben beiden veel geleerd ( dit kwam mede door de vader van Teunis Ramaker). Niet alleen was de inmiddels 78-jarige geïnteresseerd in alleen rijden, nee ook het sleutelen aan motorblokken was een passie voor Borst en dat nog steeds doet. Heel wat rijders heeft hij geholpen om problemen op te lossen en dat deed hij met plezier.

Jan mocht het liefst op een 125 cc crossmotor rijden want ja dat was gas geven op volle toeren, later kwam hij uit in de 250 cc klasse. Prijzen rijden kon hij zeker, en met name in de B klasse. Man wat hebben we een mooie tijd gehad. Keizersveld heeft voor hem toch wel een speciale plek in zijn hart. Jan stopte op 68-jarige leeftijd met motorcrossen en stapte daarna over na de Demo classics en geniet er nog altijd van. Door de corona is er geen activiteit en moet Jan Borst net zoals iedereen wachten op betere tijden. En als dit weer kan dan zal Borst er zeker bij zijn zolang de gezondheid het toelaat. Borst had nog veel meer te vertellen maar daarvoor moet u zeker luister naar “Sportief Zijn Zeker Weten”