Door: Categorieën: Algemeen

Het hardloopevenement Run for Joyce dat zaterdag 4 juli 2015 zou plaatsvinden bij boomkwekerij Hoekert in Oldebroek is afgelast. LocoFM zou hier live bij zijn, maar de programma’s zullen deze dag dus gewoon uit de studio komen. Het evenement is afgelast vanwege de tropische hitte op die dag. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt.


“Vanwege de voorspelde warmte van aanstaande zaterdag vinden wij het als organisatie onverantwoord om de run van 2015 door te laten gaan. Hierbij hanteren wij de richtlijnen van de nationale en internationale atletiekorganisaties KNAU en IAAF omtrent hardlopen bij temperaturen boven de 28 graden. De veiligheid van de lopers en onze vrijwilligers staat voorop’’, aldus Niels Visser van de Stichting Run for Joyce.

Pijn

“Wij hebben dit besluit met pijn in ons hart genomen, maar we kunnen het risico niet nemen. De verwachting is dat het zaterdag 35 graden wordt en de gevoelstemperatuur zelfs rond de 40 graden ligt’’, voegt Visser toe. Het evenement wordt niet uitgesteld. Volgend jaar verwacht de organisatie met een nieuwe datum te komen. Die staat nog niet vast.