Maandagavond 15 mei zullen Sanne van Elst en Demion van Putten te gast zijn in het sportprogramma “Sportief Zijn Zeker Weten” tussen 20.00 en 21.00 uur bij LocoFM. Presentator Dirk Jan Grootkarzijn gaat met hen in gesprek over de bijzondere uitdaging die zij aan gaan. Beiden gaan in juni grenzen verleggen om samen in Oostenrijk met de handbike de Kaunertaler Gletscherstrasse op te gaan.

Een stevige klim waarvoor zij al maanden lang in training voor zijn. Zij doen dit samen met een team revalidanten van de Vogellanden uit Zwolle. Het “Birds on Wheels” team bestaat uit 6 handbikers en 7 begeleiders, op 18 juni reizen zij af naar Oostenrijk.

Beiden trainen ook met het Riversideracing team. Iedere week worden er vele trainingsuren gemaakt om deze prestatie te realiseren. Zowel Sanne als Demion doet dit met een eigen motivatie. In Oostenrijk zullen zij geconfronteerd worden met een hoogte stijging naar 2.500 meter, en een gemiddeld stijgingspercentage van tien procent. In Sportief Zijn Zeker Weten hoort u de motivatie voor deelname van Sanne en Demion aan de HanbikeBattle op 22 juni in Oostenrijk.