Foto_Rechts_Roy Boeve_Team AB VakbwerkWEZEP – Maandagavond 7 maart is bij het radio programma “Sportief Zijn Zeker Weten” op LocoFM tussen 20.00 en 21.00 uur de schaats- en skeelercoach Roy Boeve te horen. Presentator Dirk Jan Grootkarzijn zal met hem terugblikken op het afgelopen seizoen. Roy was de afgelopen jaren de coach van het Van Werven team. Hoofdsponsor Van Werven heeft aangegeven het hoogste platform op het marathonschaatsen als hoofdsponsor te verlaten. Het schaatsteam Van Werven boekt maar liefst 22 overwinningen op het hoogste niveau binnen de marathonsport. Met Roy kijken wij terug maar ook vooruit, want de schaatsers zullen volgend seizoen ook weer als ploeg samen rijden, zij zullen dan op het ijs verschijnen in de kleuren van AB Vakwerk.Vooruitlopend op de definitieve samenstelling van Schaatsteam AB Vakwerk voor seizoen 2016/2017, melde AB Vakwerk alvast vol trots dat het marathontopper Gary Hekman heeft weten te contracteren.
Hekman, nu nog uitkomend voor de ploeg Team Van Werven, is onder meer viervoudig Nederlands kampioen en twee keer Nederlands kampioen op de Weissensee. De man uit Gramsbergen zette 19 januari 2016 nog de eerste marathonwedstrijd op natuurijs in Haaksbergen op zijn naam en won dit seizoen al vijf wedstrijden. Naast Hekman komen ook Rick Smit en coach Roy Boeve over van team Van Werven, terwijl Jan van Loon zijn contract bij AB Vakwerk verlengde. Van Werven stopt na zeven jaar als hoofdsponsor en vond in AB Vakwerk de partner om aan een deel van het succesvolle team continuïteit te geven. Van Werven blijft nog wel als co-sponsor aan het team verbonden.

Naast schaatsen blikken wij met Wim Jansen voorzitter van de Korfbalvereniging Rood Wit terug op de Kampioenswedstrijd afgelopen zaterdag en de huldiging namens de gemeente Oldebroek van de heer Nagel die zich vele jaren voor de vereniging Rood Wit heeft ingezet. Burgemeester Hoogendoorn was tijdens deze wedstrijd aanwezig en reikte de erepenning van de gemeente Oldebroek uit, deze wordt toegekend aan mensen die zich hebben ingezet voor de samenleving. Met schaatssprinter Jan van der Stouwe blikken wij terug op zijn sprints tijdens het Nederlands- en Wereld kampioenschap. Zwemcoach Jan Oosterbroek geeft toelichting op de zwemprestaties van de zwemmers van de zwemvereniging Noord Veluwe. Aanstaande zaterdag staat bij de ATB Vereniging Oldebroek de eerste landelijke jeugdwedstrijd mountainbike op het programma, met voorzitter Arie ten Hove praten wij over deze wedstrijd. Een wedstrijd waar talentvolle jeugdige mountainbikers aan de start zullen verschijnen. Evert van ’t IJssel deelt de laatste bericht van de motorsport met ons. Met Laura van Norel van de volleybalvereniging Blauw Wit bespreken wij de wedstrijd van SDS Dames 1 tegen de volleybal Dames 1 van Blauw Wit.

De Groot Wezep