Door: Categorieën: Algemeen

Maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur en dinsdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn en Evert van ’t IJssel gaan in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Evert van ‘t IJssel gaat in deze uitzending in gesprek met motorcoureur Tom van Beek uit Wezep. Van Beek, die op 12-jarige leeftijd begon op een minibike, nam in die tijd deel aan het Nederlandse kampioenschap en dit smaakte naar meer. Toen hij vijftien jaar was maakte hij al snel de overstap naar de 125cc in de Yamaha Kickstart cup, waar hij prima resultaten wist te behalen. Daar bleef het niet bij, want Van Beek pakte een leerjaar met een 600cc motor en daarna was hij al snel te zien bij de superbike met een 1000cc machine. 2023 was een leerjaar waarin Tom enkele wedstrijden aanpakte en bij de beste tien wist te eindigen. Ook is de inmiddels 18-jarige te zien bij de demo classics waarmee hij gewoon zijn meters weet te maken. Maar zijn doel is eigenlijk anders. Van Beek wil in 2024 graag weer van start bij de superbikes. Het wordt dus veel trainen met de Suzuki GSXR 1000cc, die gesponsord is door Motoport Den Bosch. Eigenlijk is het Tom met de paplepel ingegoten want zijn vader Harry van Beek heeft maar liefst 21 jaar geracet.

Gerrit Wieberdink vertelt in dit uur over het Rainbouw Truck Team dat met een dubbele missie actief is in de Dakar 2024.

Daarnaast gaat Derk Jan van Putten in op de finalewedstrijden mountainbiken van de MaxiPromo Wintercompetitie bij de ATB Vereniging Oldebroek. Zaterdag 20 januari zijn de wedstrijden op het sportpark op ’t Loo. Alle klassen zullen aan de start verschijnen en de dag wordt afgesloten met een huldiging van de kampioenen in de kantine van de ATB Vereniging Oldebroek.

Dirk Jan en Evert delen het laatste sportnieuws met de luisteraars, de uitzending is ook via internet te beluisteren: www.locofm.nl/live