Maandagavond 30 januari om 20.00 uur is de sportman 2016 van de gemeente Oldebroek Hans van de Wetering te gast bij het radioprogramma Sportief Zijn Zeker Weten op LocoFM. Vrijdagavond 27 januari was de 24e editie van de Sportverkiezingen in de gemeente Oldebroek van jeugd t/m senioren kwamen op het sportpodium.

Bij de sportmannen was de Noorder Hans van de Wetering genomineerd bij de mannen voor het behalen van de Nederlandse titel bij het skeeleren in 2016.

Zij vrouw en kinderen waren deze sportavond aanwezig en namen de prijs in ontvangst. Hans was in Oostenrijk, waar hij deelname aan de schaatstocht op de Weissensee, tijdens de verkiezing was er een live verbinding, waarin hij samen te horen was met de genomineerde Aleid Klompmaker die in 2016 de Nederlandse titel marathonschaatsen won bij de junioren. Presentator Dirk Jan Grootkarzijn gaat maandagavond in gesprek met Hans van de Wetering. Hans is al heel wat jaren actief in de sport, zowel bij het schaatsen als skeeleren. In zijn marathon schaatsjaren was hij meesterknecht in diverse ploegen.

Evert van ’t IJssel zal ook in het sportprogramma te horen zijn, met hem praten wij over de speciale prijs de Jan Stuiver Trofee die tijdens de ATB Stouwdam wintercompetitie 2016 – 2017 werd uitgereikt. Een bijzondere prijs die de komende jaar zal terugkeren in de competitie van de ATB Vereniging Oldebroek. Een in memoriam prijs aan de sympathieke renner en doorzetter Jan Stuiver die vele jaren op ’t Loo actief was.

In dit uur zal er ook aandacht zijn voor een drietal volleybal wedstrijden met Geert-Jan Sellis praten wij over de wedstrijd van de Blauw Wit Dames 2 tegen de VZK Dames 1. Met Mark Blok praten wij over de wedstrijd van Surf Heren 1 tegen VZK Heren 1. Marloes Franken – Hamelink zal ons informeren over het verloop van de wedstrijd Dames Blauw Wit 1 tegen de Dames Blok EVC 1.