Foto_Tonny van Tongeren_Gerrit ZuurmondMaandagavond 25 april zal bij het radio programma “Sportief Zijn Zeker Weten” op LocoFM tussen 20.00 en 21.00 uur presentator Dirk Jan Grootkarzijn praten met Gerrit Zuurmond en Tonny van Tongeren. Gerrit Zuurmond is de navigator naast Gerrit van Werven in de Rainbow Truck. De beide manden reden het afgelopen jaar samen met Klaas Kwakkel de Dakar Rally. Voor Gerrit was het zijn debuut als navigator in de truck. Wij praten met hem over zijn ervaringen en blikken vooruit. De sympathieke ondernemer uit Beesd zal ook in de editie van 2017 deelnemen samen met Gerrit van Werven en Klaas Kwakkel.

Tonny van Tongeren heeft al vele jaren skeeler ervaring, en wist mooie resultaten te behalen. Naast bestuurslid van de Skeelervereniging Oldebroek is hij ook organisator van de skeelerwedstrijd die op Koningsdag 27 april in Oldebroek wordt gehouden. Met Tonny gaan wij praten over de voorbereidingen, de wedstrijden en de deelnemers.

De skeelerwedstrijd zal rondom het Raadhuisplein in Oldebroek plaatsvinden. Vanaf 16.00 uur rijden de B-rijders. In deze categorie doen veel plaatselijke rijders mee, zoals Edwin Korenberg uit Kamperveen en Aleid Klompenmaker uit Oosterwolde. Verder nemen ook Harry Kamstra, Remon Wieberdink en Kevin Spronk deel. Na de B-wedstrijd komen de dames in actie. Dit is om 16.50 uur. Hieraan doen onder andere de zussen Crediet en Elma de Vries mee. Om 17.45 uur is het parcour voor de A-rijders. Jan Korenberg en Gerco van de Beek komen hier in actie. Ook verschijnen Rick Smit, winnaar van vorig jaar, en Nederlands kampioen Gary Hekman aan de start. De wedstrijd in Oldebroek is de tweede wedstrijd die meetelt voor de landelijke skeelercompetitie.

Naast de Dakar Rally en Skeeleren zal Evert van ’t IJssel de luisteraars informeren over de actualiteit van de motorcross. Zwemcoach Jan Oosterbroek zal de laatste stand van zaken doorgeven betreffende de zwemmers van de zwemvereniging Noord Veluwe uit Wezep.