Het sportprogramma ‘Sportief zijn, zeker weten gaat binnenkort al weer het 28e seizoen in. Zaterdag 31 augustus begint het programma weer met de eerste uitzending van dit nieuwe seizoen. Voor een aantal medewerkers geldt dat zij voor het eerst sinds jaren het programma via de radio zullen volgen in plaats van dat ze er zelf deel van uitmaken. Want maar liefst drie verslaggevers zullen dit seizoen geen verslag doen van de wedstrijden van hun favoriete lokale voetbalclub. Jan van Olst, Aart van Hattem en Stan Lelieveld hebben alle drie hun eigen redenen om – in ieder geval voorlopig – hun microfoon ter zijde te leggen.

Jan van Olst

Jan van Olst heeft er de hele zomer over nagedacht, maar hij vindt het na meer dan 22 jaar genoeg geweest. Privé wil hij graag tijd besteden aan zijn kinderen en kleinkinderen. Daarnaast is het fysiek ook wat lastiger geworden verslag te doen van de wedstrijden van OWIOS. Door het verminderde zicht in z’n rechteroog is het lastig voor Jan om de rugnummers goed te zien. Alles bij elkaar genoeg reden voor Jan om na zo veel jaar te zeggen: ‘Het is mooi geweest.’

Aart van Hattem

Voor Aart van Hattem was het kiezen tussen verschillende activiteiten voor z’n club VSCO. In de ochtenden was hij al actief als chauffeur, grensrechter en assistent-leider van de elftallen van z’n kinderen. En in de middag wachtte er dan nog het verslag van de thuiswedstrijden van het eerste elftal van VSCO. Voor het komende seizoen heeft Aart ervoor gekozen dit niet meer te combineren, zodat hij voldoende tijd heeft voor het begeleiden van de elftallen van zijn kinderen. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst weer tijd komt voor zijn verslagen van het eerste team, maar voorlopig kiest hij voor de jeugd.

Stan Lelieveld

Stan Lelieveld was eigenlijk nog maar kort officieel medewerker van ‘Sportief zijn, zeker weten’. Hij deed al wel veel langer verslag voor het programma, maar dat deed hij als gastverslaggever van de LOE, de lokale omroep van Elburg. Stan deed dan ook altijd verslag van de wedstrijden van ESC. Sinds het vorige seizoen dus als medewerker van de Loco Media Groep. Voor hem was het lastig zijn verslaggeving te combineren met zijn werk en andere activiteiten. Daarom heeft ook hij besloten per direct te stoppen met het verslag van het eerste elftal van ESC.

Vacatures

Diesmer Ponstein, radiocoördinator bij de Loco Media Groep, is de drie verslaggevers zeer dankbaar voor hun belangeloze inzet van de afgelopen jaren. Op vrijwillige basis hebben ze veel voetballiefhebbers mee laten genieten van het wel en wee van hun favoriete lokale club. Een heel belangrijk ingrediënt voor een lokale omroep. Diesmer is dan ook op zoek nieuw talent voor het sportprogramma. Iedereen die graag de wedstrijden van zijn lokale vereniging volgt en zijn enthousiasme wil delen met de luisteraars van ‘Sportief zijn, zeker weten’, kan een Diesmer een mail sturen. Zijn mailadres is: [email protected].