Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending zal de voetballer en voorzitter Robin Füchten te horen zijn. Robin heeft jaren in de hoofdmacht van WHC gevoetbald. Daarna volgde VSCO, STB en de Noord Veluwe Boys. Bij de laatst genoemde is hij sinds vorig jaar naast voetballer ook voorzitter. In September 2020 is hij gestart als voorzitter. Wij gaan met deze gedreven sporter in gesprek over zijn eigen periode als voetballer en de rol van voorzitter die hij nu vervuld. Ėén ding is zeker Robin is een man met gedrevenheid, zoals hij zelf zegt als hij het veld op gaat, dan gaat hij voor de winst. Als voorzitter wil hij voornamelijk verbindend zijn, luister naar het gesprek wat wij met de nieuwe voorzitter van de Noord Veluwe Boys hebben,

De tijd van Toen op Keizersveld met Dick Bestiaan en Gerrit Penninkhof

Evert van ‘t IJssel ging in gesprek met Bastiaan en Penninkhof. De oud motorcrossers Dick Bastiaan (65) en Gerrit Penninkhof (62) zijn beiden geboren en getogen in ‘t Loo. In die tijd waren er veel uit dit kleine dorp die het zand van Keizersveld opzochten. Dick begon op zijn vijftiende aan deze tact van sport en Gerrit was achttien jaar. Beiden hebben een zeer mooie tijd beleeft en kunnen zich nog veel namen herinneren. Penninkhof kreeg met een blessure te maken en had een bijnaam. Ook de naam van Jan Zoombelt valt regelmatig, en hebben ze bij de oud motorracer uit het dorp veel geleerd. Het circuit was bij Dick een mooie baan maar ook zeer listig en moest je goed geconcentreerd  blijven. Gerrit was een 250cc specialist en voelde zich in deze klasse prima thuis. Bastiaan heeft ook eens vijfentwintig gulden gewonnen terwijl hij dat helemaal niet wist. Dit is nog lang niet alles dus alle reden om naar het complete verhaal te luisteren.