Door: Categorieën: Uncategorized

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Voor het item De Tijd van Toen op Keizersveld ging Evert van ’t IJssel in gesprek met Gert Berghorst ook sprak hij met de motocrosser Robert Fobbe. Dirk Jan Grootkarzijn sprak met Wim en Martijn Boerendans over de beachvolleybal bij Volleybalvereniging Blauw Wit en met de voorzitter van de ATB Vereniging Oldebroek over het toegekende Nederlandse Kampioenschap Mountainbiken jeugd in 2022.

Evert sprak meet Robert Fobbe die veel heeft getraind in de afgelopen wintermaanden.

De 20-jarige Robert Fobbe woonachtig op ’t Loo heeft de wintermaanden goed besteed door een flinke trainingsstage te ondergaan. Robert die normaal werkzaam is bij zijn vader in het bedrijf als Camper monteur heeft toch de tijd gevonden om tweeënhalve week de uitstap te maken naar Spanje. Dit heeft hem toch wel goed gedaan laat hij weten en zeker. Ook met de begeleiding van Marcel Hartman er bij geeft dit een extra steun in de rug.

De keus voor 2021 is duidelijk bij Robert met maar een doel, om het goed te doen bij de ONK wedstrijden waar Fobbe met zijn 250cc Husqvarna viertakt zich bij de besten wil nestelen. Ook wil Robert bij de Dutch Masters of Motocross zich  kwalificeren en daar mikt de motorcrosser uit het ‘t Loo/Oldebroek op. Daarnaast wil hij een poging doen om te kunnen starten bij een Europese wedstrijd maar daar ligt niet echt de focus. Net zoals iedereen hoopt Robert ook dat er toch in wedstrijdverband kan worden gereden, de corona zal dan eerst onder controle moeten zijn, en dat is begrijpelijk.

Evert sprak in het thema “De Tijd van Toen op Keizersveld” met motocrossers Gert Berghorst  die ging altijd voor de winst op Keizersveld.

Evert zette koers richting Wapenveld en kwam aan bij de woning van de 59-jarige Gert Berghorst. Berghorst is wat laat begonnen als motorcrosser en was toen 17 jaar. Gert begon op een Kawasaki en stapte later op een Suzuki maar ook op meerdere merken. Keizersveld was een prachtig circuit laat Gert weten die maar een doel voor ogen had, en wel winnen. Namen als Teunis Ramaker komen voorbij. Al snel was Berghorst een A rijder en op 19-jarige leeftijd al senior, dit had hij ook mede te danken en zijn broer Jan.

als je vraagt als hij nog mensen kent van het vroegere bestuur dan komt er aan namen niets voorbij. De reden hiervan was dat Gert altijd met de wedstrijd bezig was, dat zat en zit in hem. Dinand Zijlstra was een groot idool voor Berghorst. Zat Berghorst niet op de motor dan was hij wel aan het trainen, dus had er alles voor over. Ook wist Gert al snel een H nummer te halen en kreeg hij met de grote toppers van Nederland te maken. Ook wist hij een bijzondere beker gewonnen maar er was er nog een dat zult u zeker in het verhaal gaan horen.

In 1984 stopte Gert met motorcrossen en stapte over naar de Enduro sport en dat had een reden. Berghorst wist daarbij zien dat hij ook daarin zijn mannetje wel wist te staan. Hij wist zelfs in 2012, 2013 en in 2014 Nederlands kampioen te worden. Het bijzondere was dat in 2014 Gert samen met zijn zoon Jordie op dezelfde dag de titel wisten te pakken. Ja dat is iets wat ik ook nooit zal vergeten laat hij weten. En zo heeft Gert nog veel meer te vertellen.