Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending praten wij met Wethouder Bob Bergkamp over de ontwikkelingen rondom de sport in de Gemeente Oldebroek. Het laatste nieuws en ontwikkelingen horen wij in deze uitzending. Ook blikken wij terug op het 1e Nederlands Kampioenschap Gravel wat afgelopen zaterdag 13 november onder de vlag van Wielervereniging De IJsselstreek werd verreden. Daarnaast hoort u het laatste nieuws van de Maxi Promo Wintercompetitie waarvan afgelopen zaterdag de 2e wedstrijddag bij de ATB Vereniging Oldebroek werd verreden. Ook hoort u de actualiteit van de motocross.

Evert van ‘t IJssel ging in Gesprek met Evert Koldenhof die niet maar zo naar Keizersveld kwam. Evert Koldenhof geboren en getogen Apeldoorner kwam toen hij zeventien was voor het eerst rijden op het circuit van Keizersveld. Als dertienjarige stapte hij op de crossmotor en dat beviel hem prima. Dat wij met Evert aan de praat zijn gekomen komt doordat oud motorcrosser Dries Scheffer en Koldenhof tijdens een vakantie elkaar naar veertig jaar weer zagen. Een paar weken later zitten we met elkaar aan tafel om over de tijd van toen op Keizersveld te praten. Al snel bleek dat Evert niet voor de fun naar de wedstrijd kwam maar altijd ging voor een goede uitslag. Het was een vechter en dat blijkt ook wel uit zijn verhaal hoe hij dit allemaal verteld. Keizersveld vond Koldenhof een zeer gezellig circuit. Eerst was het een 125cc en later was het 250cc en zelfs ook nog 500cc. Evert werd door zijn vader in hart en nieren gesteund die er alle energie in stopte.

Ook reed Koldenhof in die tijd onder de vlag van de KNMV en wist zijn mannetje daar ook te staan. Evert was een rijder die veel clubwedstrijden heeft gereden en op vele circuits. En dat is zeker ook terug te zien in de zeer grote bekerkast. Evert had ook nog een zoon die Evertje in de volksmond werd genoemd. Ja en als zoon begint te rijden dan lever jezelf wat in maar dat maakte Evert niet uit. Er komen ook zeer mooie anekdotes voorbij zoals over de speelfilm Spetters waar Koldenhof over verteld en een prachtig verhaal over de omgebouwde ambulance . Uiteindelijk stopt Evert in 2005 en heeft daarna geen wedstrijden meer bezocht. Druk met het werk maar ook de gezelligheid is weg vindt Evert. Zijn vrouw Christel komt ook nog even in beeld want die was ook altijd erbij om al het rand gebeuren te doen wat nodig was.