Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. In januari is het thema ´Welkom in 2022, samen het nieuwe jaar beginnen´. In deze uitzending praat Dirk Jan met wethouder Bob Bergkamp over o.a. de verhuizing van WHC of de renovatie van het sportpark, het WK Volleybal en het Lokaal sportakkoord. De wethouder is bezig aan zijn laatste termijn en zal na de verkiezingen zijn werkzaamheden overdragen aan zijn opvolger.

Gert Gerritsen vertelt over Join4Energy. Deze stichting zet zich in voor onderzoek en behandeling van stofwisselingsziekten. Wat zijn er voor acties in 2022 en wat voor uitdagingen worden er aangegaan in het komende jaar.

Namens het Rainbow Truck Team, wat afgelopen zaterdag de laatste dag beleefde va een succesvolle deelname aan de Dakar 2022, zal Gerrit Wieberdink te horen zijn. Met hem praat Dirk Jan over de mooie prestatie van het team door het uitrijden van deze legendarische rally.

Evert van ’t IJssel heeft een prachtig interview gemaakt met Gradus van Essen.

Wij raken in contact met Gradus van Essen, die geboren en getogen is in Wapenveld. Van Essen moest eerst even nadenken of hij wel of niet plaats voor de camera zou nemen. Het liefst had hij samen met oud zijspancrosser Harrie de Bruin het interview willen afnemen, maar helaas is Harrie niet meer in ons midden. Gradus laat  weten het interview over Keizersveld op te dragen aan De Bruin. Van Essen was op zijn dertiende actief op een solo crossmotor, maar al snel stapte hij in het zijspan, waar hij vijftien jaar lang bij verschillende rijders als bakkenist actief is geweest. Al snel laat Van Essen weten dat de motorcrossclub Keizersveld de best georganiseerde club was. Het bestuur en de vrijwilligers staken al hun energie er in om alle rijders te kunnen laten genieten en daar heeft hij alle bewondering voor.

Van Essen had ook een aparte manier van trainen in die tijd en hij vertelt hoe dat allemaal ging. Het bleef niet alleen bij clubwedstrijden in de regio, maar hij maakte  ook de stap naar de K.N.M.V. en dan kwam je in een hele andere wereld terecht. Gradus heeft ook internationaal gereden en hij beleefde  in Makkinga een bijzondere wedstrijd. Veel namen komen voorbij. Eind jaren tachtig nam Gradus afscheid, maar hij volgt nog alles en komt als er een wedstrijd op circuit De Bargen is in Oldebroek al vroegtijdig naar de baan, want hij wil niets missen. Ook komen er mooie anekdotes voorbij en aan het eind van het gesprek komt er nog een mooi verhaal over Keizersveld.