Door: Categorie├źn: Algemeen

Vandaag, woensdag 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg. Willem van den Beld sprak in zijn programma met wethouder Liesbeth Vos, zelf ook mantelzorger.

Mantelzorg is over het algemeen iets dat je overkomt, terwijl vrijwilliger in de zorg een eigen keuze is. Dat komt omdat veel mantelzorgers familie of goede bekenden zijn van degene die ze zorg verlenen. Op de Dag van de Mantelzorg worden de mantelzorgers extra in het zonnetje gezet. Echter is ook niet iedere mantelzorger zich bewust van het feit dat hij of zij mantelzorger is.

In de Gemeente Oldebroek konden mensen iemand opgeven die een mantelzorgcompliment verdiende. Iemand die mantelzorg verleend en wel eens in het zonnetje gezet mag worden. Dit jaar zijn er zo’n 700 van die complimenten uitgedeeld, wat een stuk meer is dan een aantal jaren geleden. Op die manier krijgt de gemeente ook een beeld van de hoeveelheid mantelzorg die in de gemeente verleend word. Daarnaast krijgt de gemeente ook meer input op welke manier ze deze mantelzorgers kunnen helpen.

Het hele gesprek met Liesbeth kun je hieronder terugluisteren: